VU Teisės klinika teiks nemokamą teisinę pagalbą nukentėjusiems sausio 13-osios byloje

Portalui_vitas

Nuo šiol Vilniaus universiteto (VU) Teisės klinika teiks nemokamą teisinę ir kitokio pobūdžio pagalbą nukentėjusiems sausio 13-osios byloje.

Susitikime su Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos atstovais nutarta, jog du VU Teisės klinikos teisininkai taps nukentėjusiuosius lydinčiais asmenimis teisminiame procese, dalyvaus teismo posėdžiuose, o po jų – suprantamai ir paprastai perduos informaciją apie proceso eigą.

Be to, nukentėjusiesiems bus teikiami siūlymai bei įžvalgos apie jų teisių įgyvendinimą, organizuojami bendri susitikimai su organizacijomis, vienijančiomis nukentėjusiuosius sausio 13-osios byloje.

VU Teisės klinika buvo įkurta 1998 m. Jos steigėjais tapo Vilniaus universitetas, advokatų kontora „Valiunas Ellex” ir Vilniaus universiteto Studentų atstovybė, kad sujungtų teisės studentų, dėstytojų ir teisės profesionalų pastangas ir darbą visuomenės gerovei.

Iki šiol teisinė pagalba buvo suteikta daugiau nei 50 tūkst. žmonių, o indėlį kuriant pilietinę visuomenę ir teisinę valstybę yra įvertinusi ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šaltinis – http://naujienos.vu.lt/vu-teises-klinika-teiks-nemokama-teisine-pagalba-nukentejusiems-sausio-13-osios-byloje/.

Naujienos iš interneto