Ministrai tarėsi dėl koordinuotos pagalbos vaikams ir šeimoms

13734_4d6608cbaf88072956cb0213a8c8ded6

Pagalba vaikams ir šeimoms turi būti teikiama labiau koordinuotai, apie tai kalbėta šiandien vykusiame švietimo ir mokslo, socialinės apsaugos ir darbo, sveikatos apsaugos ministrų pasitarime. Artimiausiu laiku bus parengta koordinuotos pagalbos teikimo schema su aiškiai apibrėžtomis institucijų pareigomis ir funkcijomis.

„Visos suinteresuotos institucijos turi dirbti kartu, kad pagalba vaikui ir šeimai būtų suteikta laiku ir efektyviai, kad susikalbėtų ir koordinuotai veiktų socialinės apsaugos, švietimo, sveikatos įstaigos“, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Švietimo ir mokslo ministerija, atsižvelgdama į smurto artimiausioje vaiko aplinkoje  paplitimą, į tai, kokią didžiulę žalą smurtaujanti aplinka daro vaiko tolimesnei socialinei, emocinei raidai, jo mokymosi motyvacijai, pažintinių gebėjimų plėtrai, gyvenimo kokybei, siūlė kartu tobulinti ir plėtoti koordinuotai teikiamos švietimo pagalbos, socialinės ir sveikatos priežiūros paslaugų vaikams ir jų tėvams sistemą.

Ministerija yra siūliusi įvesti tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriaus pareigybę savivaldybėse, kuris aprėptų ir veiklą mokyklose.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyriaus informacija

Naujienos iš interneto