Vokietijos publika laukia Valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“

1843_f924f86ed45746d6d54bdca3026d4fa2

Sausio 27-29 dienomis Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ (vadovas D. Staponkus, vyr. dirigentas U. Vaiginis) su merginų choreografine grupe (choreografė L. Bernatavičienė) vyksta į didžiausią ir populiariausią Europoje pučiamųjų orkestrų festivalį „Musikparade 2017“.

KĮ VPIO „Trimitas“ surengs savo pasirodymus sausio 27 dieną Dortmundo Westfalenhalle salėje, sausio 28 dieną Kelno Lanxess arenoje ir sausio 29 dieną Hamburgo Braclaycard arenoje. Orkestras pristatys naujai paruoštą muzikinę programą su marširavimo elementais bei sukurtomis šokių kompozicijomis, kurias parengė choreografė Lilija Bernatavičienė.

Festivalis „Musikparade 2017“ šiemet suburė aukščiausio lygio muzikinį profesionalumą pristatančius reprezentacinius kolektyvus iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Prancūzijos, Olandijos, Lenkijos, Čekijos, Italijos, Ukrainos, Moldovos.

Orkestro „Trimitas“ kolektyvas džiaugiasi ir didžiuojasi daugelį metų trunkančiu bendradarbiavimu, o tai tik patvirtina faktą, kad orkestro veikla sulaukia aukščiausių Vokietijos publikos įvertinimų.  Planuojama, kad orkestro „Trimitas“ pasirodymus Vokietijoje stebės apie 40 000 žiūrovų.

Lietuvos Respublikos kultūros atašė Rita Valiukonytė

Šaltinis – http://lrkm.lrv.lt/lt/naujienos/vokietijos-publika-laukia-valstybinio-puciamuju-instrumentu-orkestro-trimitas.

Naujienos iš interneto