„Maxima LT“ grynina veiklą – dukterinėms įmonėms atiduota fizinės apsaugos funkcija

nuotrauka-3

Siekiant išgryninti ir susitelkti į pagrindinę bendrovės „Maxima LT“ veiklą, mažmeninę prekybą, sausio 6 d. nuo įmonės atskiriama fizinės apsaugos paslauga. „Maximos LT“ Saugos departamentui priklausę fizinės apsaugos padaliniai pagal savo regioninį išsidėstymą perskirstyti į keturias atskiras uždarąsias akcines bendroves, kurios ir toliau teiks saugos paslaugas visiems bendrovės „Maxima LT“ padaliniams.

„Mažmeninės prekybos rinka yra labai dinamiška ir konkurencinga. Būdami rinkos lyderiai turime žvelgti į priekį, kasdien ieškoti būdų, kaip patenkinti augančius klientų poreikius, juos perprasti ir visada būti žingsniu priekyje. Šiandien dirbame ir daug ką darome tam, kad sėkmingai veiktume ateityje. Tad būtent dabar „Maximai“ labai svarbu susitelkti į savo pagrindinę funkciją – mažmeninę prekybą ir atskirti veiklas, kurios tiesiogiai su prekyba – nesusijusios. Taip pat, atskirdami saugos įmones sieksime didinti jų tarpusavio konkurencingumą“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

2016 m. lapkričio mėnesį buvo įsteigtos „Maximos LT“ dukterinės įmonės UAB „Akonkagva“, UAB „Kametas“, UAB „Loganas“, UAB „Eigeris“ keturiuose Lietuvos regionuose Aukštaitijos, Žemaitijos, Suvalkijos ir Dzūkijos, kiekvienai jų priskiriant šiuose regionuose esančias parduotuves bei kitus įmonės padalinius. 2017 m. sausio 1 dieną iš įmonės „Maxima LT“ į naujai įsteigtas saugos įmones buvo perkelti 824 darbuotojai. Darbo sąlygos, atlyginimas ir visos socialinės garantijos darbuotojams nepakito, išliko visos iki tol buvusios naudos, įgytas darbo stažas.

„Visoje Lietuvoje turime beveik pustrečio šimto parduotuvių, taip pat logistikos centrų, administracinį biurą. Visiems šiems padaliniams naujai įkurtos bendrovės ir toliau teiks apsaugos paslaugas, jose dirbs tie patys žmonės. Įsteigus dukterines įmones bus daug paprasčiau tinkamai koordinuoti apsaugos darbuotojų darbą, dirbti operatyviai ir efektyviai“, – sako „Maxima LT“ bendrovės Saugos departamento vadovas Nerijus Šiaulys.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 238 „Maxima“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų. Prekybos tinklas „Maxima“, Lietuvos vartotojų nuomone, yra geriausias kokybės pavyzdys ir simbolis vertinant Lietuvos rinkoje siūlomus produktus bei paslaugas. Tai parodė šiemet nepriklausomos Šveicarijos tyrimų bendrovės „International Certification Association“ (ICERTIAS) atliktas rinkos tyrimas „QUDAL – QUality meDAL“.

Daugiau informacijos:

Kornelija Sakalaitė

„Maxima LT“ Komunikacijos vadybininkė

Naujienos iš interneto