Pradėtas projektas „Trakų rajono savivaldybės vystymo krypčių tyrimas ir investicijų vadovo parengimas“

dsc-8978-82074-s500x241-s500x241

Vakar rajono savivaldybėje startavo projektas „Trakų rajono savivaldybės vystymo krypčių tyrimas ir investicijų vadovo parengimas“, kurio metu vyks seminarai ir konsultacijos savivaldybės, jos įstaigų, įmonių, kitų valstybinių įstaigų darbuotojams, bendruomenėms, verslo atstovams.

Su šio projekto tikslais supažindino savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius, paraginęs aktyviai įsijungti į projekto veiklą. Direktorius pasidalijo įžvalgomis apie ateities iššūkius mūsų rajonui, kuomet palaipsniui mažės ES struktūrinė parama, tad bus labai aktualus darbo vietų kūrimas, gyventojų užimtumo didinimas bei taps dar aktualesnis investicijų į rajono savivaldybės plėtrą skatinimas. Todėl būsimamiems iššūkiams reikia ruoštis jau dabar.

Pirmąjį seminarą vedė prof. Boguslavas Gruževskis, supažindinęs su Lietuvos ekonomikos prieštaravimais ir demografinės bei socialinės situacijos pokyčių prognozėmis. Šiame kontekste buvo apžvelgta ir diskutuota Trakų rajono padėtis.

Remiantis B. Gruževskio tyrimais bei apibendrinimais, galima konstatuoti, kad Trakų rajonas pagal daugelį rodiklių šalyje užima neblogas pozicijas. Profesoriaus nuomone, žvelgiant į ateitį, Trakams reikėtų labiau susitekti darbui keliomis kryptimis: orientuotis į vadinamąją žaliąją ekonomiką, didinti turistinių objektų bei viešosiose erdvėse vykstančių renginių įvairovę bei patrauklumą.
 

Trakų rajono savivaldybės informacija

Šaltinis – http://trakai.lt/index.php?2216517932

Naujienos iš interneto