Neišnešiotiems kūdikiams – vis daugiau vilties

crop_510x410_d1_dsc_7221

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Kauno klinikų Neonatologijos klinikoje, kur susitiko su Naujagimių intensyvios terapijos skyriaus medikais, aplankė čia gydomus anksčiau laiko gimusius naujagimius, bendravo su jų šeimomis, domėjosi naujausiais gydymo metodais ir galimybėmis.

Pernai šalyje gimė apie 30 tūkstančių naujagimių, iš kurių daugiau nei 5 proc. – anksčiau laiko. Tokių naujagimių šalyje kasmet daugėja. Didesnė dalis pačių sunkiausių neišnešiotų vaikų pasaulį išvysta būtent Kauno klinikose. Šiuo metu klinikos yra aprūpintos nauja medicinine aparatūra, ligos diagnozuojamos ir gydomos pagal naujausias rekomendacijas. Tačiau tam, kad šalies neišnešiotų naujagimių priežiūra ir gydymas būtų dar efektyvesni, nuolat reikalinga pati moderniausia tausojanti neinvazinė, skausmo nesukelianti diagnostikos įranga.

Pasak šalies vadovės, neišnešiotiems kūdikiams nuo pat pirmųjų dienų labai svarbus aplinkinių ir artimųjų rūpestis bei meilė. Tačiau tam, kad jie būtų sveiki, galėtų sėkmingai vystytis ir užaugti, būtina naujausia gydymo technika ir metodai. Prezidentės teigimu, aukščiausios kokybės moderni pagalba gležniausiems šalies piliečiams – pažangios ir brandžios valstybės liudijimas.

Šalies vadovė klinikose taip pat apžiūrėjo prieš kelias savaites pradėjusį veikti pirmąjį Lietuvoje donorinio motinos pieno banką, kurio atsargomis maitinami neišnešioti kūdikiai. Pieno bankas ne tik aprūpins mažylius gyvybiškai būtinomis pieno atsargomis, bet ir prisidės užkertant kelią nesaugiam motinos pieno verslui. Apsilankymo metu Prezidentė padovanojo specialių pieno saugojimui reikalingų maišelių, naujų knygų skyriaus bibliotekai ir įteikė pirmąsias vilnones kojinaites mažyliams.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas projektas „Kalėdų naktį tylią išgelbėkime gyvybę“, inicijuotas asociacijos „Padedu augti“ ir atlikėjo Tomo Augulio, visus šalies žmones kviečia nelikti abejingus ir prisijungti prie bendro tikslo, kad kiekviena maža gyvybė būtų išsaugota ir galėtų toliau sėkmingai augti. Aukos renkamos portale aukok.lt.  Projekto metu surinktos lėšos bus skirtos įsigyti moderniausiai neinvazinei medicinos įrangai anksčiau laiko gimusiems naujagimiams gydyti.

Prezidentės spaudos tarnybos informacija

Naujienos iš interneto