Kalėdos su knyga

dscf3439

Prieš pat didžiąsias metų šventes Lentvario miesto bibliotekoje vyko kalėdinė popietė vaikams ,,Sniego senis“, skirta Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotai akcijai „Knygų Kalėdos“. Ši prasminga, jau tradicine tapusi akcija kviečia visus šalies žmones branginti knygą, skaityti ir dovanoti naujas knygas savo krašto bibliotekoms ir taip jas praturtinti naujais leidiniais.

Į popietę atskubėję Lentvario parapijos „Caritas“ vaikų dienos centro ,,Akimirka“ auklėtiniai klausėsi bibliotekininkės skaitomos knygos ,,Sniego senis ir sniego šunelis“. Ši istorija sukurta pagal klasikinę britų rašytojo ir iliustratoriaus Raymondo Briggso paveikslėlių knygą ,,Sniego Senis“. Knyga sužavėjo mažuosius bibliotekos lankytojus ir jie su užsidegimu įsitraukė į kūrybines dirbtuves, kurių metu gaminome sniego senį iš baltų vienkartinių stiklinių. Vaikai smagiai praleido laiką kurdami ir matydami savo darbo rezultatą.

Akcija „Knygų Kalėdos“ jau įsibėgėjo ir truks iki sausio 6 d. Ji tapo visuotiniu, knygų bičiulius visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu, skatinančiu bendrauti ir dalytis knygomis su tais, kuriems jų trūksta. Knygos, kurios keičia gyvenimą – tokia šių metų „Knygų Kalėdų“ skleidžiama žinia. Juk knyga gali įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, motyvuoti, padėti keisti požiūrį į gyvenimą, pažinti save. Naujų knygų laukia ir Lentvario bibliotekos skaitytojai. Maloniai kviečiame dalytis gerumu ir dovanoti kitiems džiaugsmą skaityti!

Tegul Kalėdos pasipuošia knygų spalvomis, išmintimi, dovanų džiaugsmu, o į visų mūsų širdis pasibeldžia šventinė nuotaika, ramybė ir šiluma.

Kristina MEČKOVSKA,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario filialo vedėja

Naujienos iš interneto