Trakuose ketinama įdarbinti saulės energiją

saules-baterijos-81613-s500x305-s500x305
Apie galimybes įrengti saulės energija maitinamas stoteles Trakuose buvo tariamasi rajono savivaldybėje su UAB „Militera“ atstovais

Žalioji energija viešosiose erdvėse – technologinė naujiena, plintanti Lietuvoje – skinasi kelią ir į Trakus. Apie galimybes įrengti saulės energija maitinamas stoteles šiandien buvo tariamasi rajono savivaldybėje su UAB „Militera“ atstovais.

Bendrovės direktorius Elmantas Mickevičius pristatė unikalų ir analogų neturintį viešųjų erdvių pagalbininką – multi paslaugų stotelę „Sun Eco“. Tai mobilusis įrenginys, kuriam sumontuoti nereikia specialių inžinerinių sprendimų, o saulės energija veikianti stotelė gali teikti paslaugas: oro kompresoriaus(pripūsti dviračių padangas, oro čiužinius, vandens žaislus), mobilių įrenginių įkroviklio(telefonų, kompiuterių, GPS įrangos), Wi-Fi ryšio, SOS pagalbos mygtuko ir kt.

Bendrovė savo sukurtas technologijas lanksčiai pritaiko norimoje erdvėje, suprojektuoja ir pateikia įvairius pageidaujamus derinius. Kaip šias naujoves būtų įmanoma pritaikyti Trakų bei kitose rajono vietovėse, su „Militeros“ atstovais svarstė rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, administracijos direktoriaus pareigas laikinai einanti Karolina Narkevič, Architektūros skyriaus vedėjas Povilas Montvila, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Svetlana Žilionienė, Statybos, ūkio plėtros ir turto valdymo skyriaus vedėjas Romualdas Zviagin.

„ Galbūt šį įrenginį išbandysime jau žiemą, prie įrengtos čiuožyklos ar kalėdinės eglutės. Patrauklu būtų tokią stotelę įkurdinti vasarą Trakų paplūdimyje – poilsiautojai galėtų prisipūsti čiužinius, dviračių padangas. Kartu su projektuotojais aptarsime galimybes įrengti saulės baterija veikiančias stoteles Trakų, Lentvario viešosiose erdvėse“, – sakė merė E. Rudelienė.

Kur, kokias paslaugas teikiančias mobilias stoteles įrengti, bus dar nagrinėjama ir tariamasi. Vienas iš įdomių variantų – vadinamieji išmanieji suoleliai. Ant jų atsisėdus skamba melodija arba norimams tekstas – priklausomai nuo to, kas įrašoma į garso takelį, kokią garsinę informaciją norima perteikti.

Pasak šios įrangos gamintojų, jų gaminiai atspindi šiuolakišką požiūrį į ekologiją, žaliąją energiją, užtikrina paslaugas ne tik pramogoms, bet ir saugumui.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto