Šalies vadovė pasveikino Latviją Nepriklausomybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Latvijos Respublikos Prezidentą Raimondą Vėjuonį Nepriklausomybės dienos proga.

Sveikinimo laiške Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina Latviją kaip labai artimą  partnerę, su kuria gali nuosekliai ir sėkmingai dirbti kartu. Vieningai siekti tikslų, ginant svarbiausius abiejų šalių piliečių interesus ir įgyvendinant bendrus, valstybes stiprinančius prioritetus gynybos, energetikos, ekonomikos ir kitose srityse.

Šiais metais Lietuva ir Latvija mini 25-ąsias atkurtų diplomatinių santykių metines. Šalies vadovės teigimu, atkūrusios laisvas ir nepriklausomas valstybes abi šalys, artimiausios kaimynės ir sąjungininkės nuo 1918-ųjų metų, išlieka bendramintės, stiprinant valstybes, demokratines institucijas ir pilietinę visuomenę.

Pasak šalies vadovės, bendrais idealais ir abipusiu supratimu grindžiamas Lietuvos ir Latvijos dialogas ir toliau leis naudingai bendradarbiauti tiek dvišaliu lygiu, tiek sprendžiant mūsų šalims, regionui ir visai Europai aktualius klausimus daugybėje bendrų formatų ir tarptautinių organizacijų.

Prezidentė pabrėžė, kad be reikšmingo politinio ir strateginio dialogo, Lietuvą ir Latviją pirmiausia sieja išskirtiniai žmonių ryšiai, bendra patirtis ir tų pačių – sėkmingai įveiktų – iššūkių sutvirtinta draugystė.

Prezidentė Latvijos vadovui ir visiems šalies žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės, saugumo ir klestėjimo.

Prezidentės spaudos tarnybos informacija
Šaltinis – https://www.lrp.lt/lt/salies-vadove-pasveikino-latvija-nepriklausomybes-dienos-proga/26545

Naujienos iš interneto