Paryžiaus fotografijos mugėje Antano Sutkaus kūryba

a-sutkus

Lapkričio 10-13 d. Paryžiuje, Grand Palais  vykstančioje  svarbiausioje  kasmetinėje tarptautinėje fotografijos mugėje Paris Photo’2016, sukviečiančioje  garsiausias pasaulio meno galerijas, pristatančias žymių fotografų kūrybą, pristatomi ir lietuvių fotografo Antano  Sutkaus kūriniai.

Šias metais jau 20-ąjį kartą vykstančioje mugėje tikimasi sulaukti daugiau kaip 60 000 lankytojų ir apie 160 prisistatančių galerijų tiek bendroje ekspozicinėje erdvėje Grand Palais, tiek PRISMES sektoriuje, kur bus eksponuojami išskirtiniai didelio formato kūriniai bei serijinės fotografijos.

Menų mugės PRISMES sekcijoje, pristatančioje išskirtinius fotografijos autorius,  britų galerijos WHITE SPACE stende  eksponuojamos  ANTANO SUTKAUS fotografijos iš ciklo „In Memoriam Vilniaus ir Kauno Geto kaliniams“. Lankytojai gali susipažinti su 30 vintažinių fotografo A.Sutkaus kūrinių ekspozicija.

Į ekspozicijos pristatymą atvyko fotografas Antanas Sutkus ir Rima Sutkienė, o mugės lankytojai džiaugiasi, galėdami susipažinti ir pabendrauti su Lietuvos fotografijos meistru.

Mugės metu specializuotų fotografijos leidinių parodoje, vyksiančioje ant Senos upės kranto įsikūrusiame laive „Bateau Concorde Atlantique“, kur pristatomi Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Kauno fotografijos galerijos leidiniai, rengiamas susitikimas su fotografu Antanu Sutkumi ir jo meno albumo „Lietuvos žmonės“ pasirašymas.

Antano Sutkaus meninės kalbos jėga ir kūrybos sritis įtraukė fotografo vardą į pasaulio kultūros kūrėjų gretas. Per penkiasdešimt kūrybos metų autorius surengė šimtus autorinių parodų, nuolat kviečiamas dalyvauti prestižiniuose tarptautiniuose projektuose Brazilijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Ispanijoje bei daugybėje kitų šalių.

Menininko kūriniai saugomi garsiausiose pasaulio meno ir kultūros kolekcijose, tarp jų – Lietuvos dailės muziejuje, Nacionalinėje bibliotekoje Paryžiuje, Tarptautiniame fotografijos centre Niujorke, Drezdeno meno galerijoje, Viktorijos ir Alberto muziejuje Londone, Stokholmo moderniojo meno muziejuje, Čikagos menų institute, Paryžiaus fotografijos muziejuje ir daugelyje kitų. Antano Sutkaus kūryba įvertinta Lietuvos Nacionaline kultūros ir meno premija bei gausybe kitų apdovanojimų.

Daugiau informacijos apie fotografijos mugę:

http://www.parisphoto.com/paris

http://www.parisphoto.com/paris/exhibitors/white-space

Šaltinis – http://lrkm.lrv.lt/lt/naujienos/paryziaus-fotografijos-

mugeje-antano-sutkaus-kuryba.

Naujienos iš interneto