Lentvario parapijos „Carito“ jubiliejus „Mes keliaujam Dievo šviesoje“

img_3178

Pasaulis yra knyga, ir tie, kurie nekeliauja, skaito tik pirmą puslapį. Šv. Augustinas

Prieš 20 metų Lentvario parapijoje savo kelionę pradėjo parapijos Caritas. Iš pradžių drabužiais, maistu, organizuodamas šventes Šv. Kalėdų ir Šv. Velykų progomis, Caritas rėmė daugiavaikes šeimas, vargstančius asmenis. Kiek vėliau ir paramos valgykla pradėjo teikti maitinimo paslaugas. Paskutiniais metais paramos valgyklą vidutiniškai per mėnesį lanko 10–22 nepasiturinčių asmenų.

Prieš 10 metų Lentvario parapijoje pradėjo veikti Carito vaikų dienos centras „Akimirka“. Dienos centre mokyklinio amžiaus vaikams organizuojamas užimtumas po pamokų, įvairūs ugdomieji užsiėmimai, šventės, išvykos, vasaros stovyklos ir pan. Pirmaisiais dienos centro gyvavimo metais jį lankė 12 vaikų, o šiuo metu lanko 33 vaikai ir paaugliai.

Lapkričio 3 d. Lentvario parapijoje vyko didelis renginys, skirtas paminėti 10 ir 20 metų Carito jubiliejams. Pirmiausiai šv. Mišiose buvo dėkojama Dievui už praėjusius metus, už Carito steigėjus, rėmėjus, bendradarbius, savanorius, vaikus ir jų šeimas. Šv. Mišias aukojo Lentvario parapijos klebonas kun. Gintaras Petronis, vikaras kun. Edvard Dukel bei svečias – Vilniaus kurijos bažnytinio teismo teisėjas, Vilniaus arkikatedros bazilikos rezidentas kun. Francišek Jusiel.

Po šv. Mišių parapijos namuose vyko renginys „Mes keliaujam Dievo šviesoje“. Susirinko daug garbingų svečių – atstovai iš Vilniaus arkivyskupijos Carito, Trakų rajono savivaldybės, Trakų r. paramos šeimai ir vaikui centro, Vilniaus arkivyskupijos Carito vaikų dienos centro „Vilties angelas“, Grigiškių vaikų dienos centro „Girijos vaikai“, Trakų krašto tradicinių amatų centro, Lentvario kultūros rūmų, Lentvario bibliotekos, Rykantų universalaus daugiafunkcio centro, taip pat projekto „Krepšinio galia“ treneris, pareigūnė – prevencinio poskyrio specialistė, parapijos katechetai, rėmėjai, savanoriai, parapijiečiai, palaikantys dienos centro veiklą.

Dienos centrą šiltai pasveikino ir dovanų įteikė Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė (antra iš dešinės), savivaldybės tarybos narė Teresa Solovjova (antra iš kairės), Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Danutė Zalieckienė (pirma iš dešinės) bei vedėjos pavaduotoja Anželika Vunš (pirma iš kairės)
Dienos centrą šiltai pasveikino ir dovanų įteikė Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė (antra iš dešinės), savivaldybės tarybos narė Teresa Solovjova (antra iš kairės), Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Danutė Zalieckienė (pirma iš dešinės) bei vedėjos pavaduotoja Anželika Vunš (pirma iš kairės)

Vaikai dėkojo svečiams už jų draugystę, gerumą, dovanodami šventinį koncertą, kurio metu linksmai dainavo, šoko, vaidino, taip pat dovanojo vaikų pagamintas dovanėles – dekoruotas žvakides. Svečiams nuotraukomis, pasakojimais ir filmuota medžiaga buvo pristatyta dienos centro „Akimirka“ 10-ies metų veikla. Iš filmuoto interviu, kurio metu vaikams ir savanoriams užduotas klausimas „Ką tau reiškia Caritas?“, buvo girdėti, kad ne tik vaikams yra svarbu lankytis dienos centre, nes centras – puiki vieta ir savanorių ugdymui, tobulėjimui, galimybė ne tik dovanoti save, savo laiką, dėmesį, bet ir duodant gauti šilumos, vaikų meilės. Be to, iš rėmėjų, geradarių gausos, svečių pasisakymų matyti, kad Carito vaikų dienos centro gyvavimas visiems žmonėms yra puiki galimybė daryti gerus darbus.

Renginio pabaigoje vaikai užpūtė gimtadienio torto žvakutes, svečiai linkėjo dienos centrui dar ilgų gyvavimo metų ir visi draugiškai bendraudami vaišinosi tortu.

Nenustokime rūpintis vaikais ir daryti gerų darbų, tegul visų vaikų veidus puošia plati šypsena. Ir tesugrįžta šimteriopais vaisiais geradarių gerumas jiems patiems.

 

Alina DAUDIENĖ,

 Lentvario parapijos „Carito“ VDC „Akimirka“ vadovė

 

Edvin Šamel nuotr.

Naujienos iš interneto