Pilių parkas nušvis naujomis spalvomis

op

Dešimtmetį tamsoje skendėjusiame Pilių parke prie Katedros aikštės ir Valdovų rūmų, kurį tamsiu paros metu vilniečiai aplenkdavo iš tolo, šiuo metu pats darbų įkarštis – sostinės savivaldybė, bendradarbiaudama su Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija, iki lapkričio pradžios atnaujins apšvietimą visame parke.

„Džiugu, kad vaizdingas Pilių parkas, svarbus tiek vilniečiams, tiek sostinės svečiams, nušvis naujomis spalvomis. Džiaugiuosi bendradarbiavimu su Vilniaus savivaldybe, įgyvendinant šį projektą. Tai ne vienintelis toks bendro darbo pavyzdys – artimiausioje ateityje kartu su Aplinkos ministerija planuojame sutvarkyti Kalnų parką“, – sakė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

„Esame gavę daugybę gyventojų prašymų atnaujinti apšvietimą parke. Labai tikiuosi, kad vilniečių ir miesto svečių mylimas parkas atgis, o  jame nuolat vyks daug įvairių ir įdomių renginių“,– sako Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos vadovė Audronė Kasperavičienė.

Net 60 seniai nebeveikusių gyvsidabrio šviestuvų jau keičiami šiuolaikiškais ekonomiškais naujais LED šviestuvais. Parke keičiamos ir senos, susidėvėjusios metalinės šviestuvų atramos, apie 500 m sugedusių elektros kabelių keičiami naujais.

Dar vasarą savivaldybė susitarė su Kultūros ministerija ir Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija kartu rūpintis Pilių parko apšvietimu. Kultūros ministerija Pilių parko apšvietimui atnaujinti skyrė 29 tūkst. eurų, tiek pat lėšų skyrė ir sostinės savivaldybė. Darbus koordinavo Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija. Įrengus apšvietimą, tinklo priežiūra toliau rūpinsis savivaldybė.

Šį savaitgalį apšvietimas Pilių parke bus įjungtas testavimui, o visi kiti aplinkos tvarkymo darbai bus pabaigti artimiausiu metu.

Lietuvos Respublikos kultūros

ministerijos informacija

Šaltinis – https://lrkm.lrv.lt/lt/naujienos/piliu-parkas-nusvis-naujomis-spalvomis

Naujienos iš interneto