Populiarėja išmanus pašto korespondencijos siuntimo būdas

e-savitarna

Vis daugiau šalies verslo įmonių ir organizacijų pašto paslaugomis savo biuruose naudojasi savarankiškai. Per elektroninę Lietuvos pašto savitarnos sistemą (e. savitarną) šiemet jau išsiųsta beveik pusė milijono siuntų.

„Verslo klientai aktyviai naudojasi inovatyvia elektronine Lietuvos pašto savitarnos sistema, per kurią galima nepakilus nuo darbo stalo paruošti išsiųsti norimas pašto korespondencijos siuntas ar siuntinius. Naudodamasis elektroniniais įrankiais nuo šiol kiekvienas gali savarankiškai, negaišdamas laiko pašte apdoroti siunčiamas pašto siuntas ir be eilės pristatyti į paštą arba dar paprasčiau – atiduoti įmonę aptarnaujančiam laiškininkui. Išsiųsti laišką su dokumentais ar didesnį pašto siuntinį dar niekada nebuvo taip patogu, greita ir paprasta“, – pažymėjo Lietuvos pašto Strategijos ir plėtros departamento vadovas Mikas Jovaišas.

Šiuo metu prie e. savitarnos sistemos jau yra prisijungę per 5,3 tūkst. verslo įmonių ir organizacijų. Skaičiuojama, kad šįmet Lietuvos pašto verslo klientai naudodamiesi e. savitarnos sistema yra išsiuntę 450 tūkst. pašto siuntų. Kas mėnesį vidutiniškai apie 15–20 proc. išauga pašto siuntų, pateiktų per elektroninę Lietuvos pašto savitarnos sistemą, skaičius.

E. savitarnos veikimo principas toks: klientas prisijungia prie elektroninės Lietuvos pašto sistemos, suveda reikiamus siuntos ir jos gavėjo duomenis, suformuoja siuntimo užsakymą ir ant siunčiamos siuntos užklijuoja atsispausdintą specialų lipduką. Tokią savarankiškai parengtą siuntą belieka atiduoti įmonę aptarnaujančiam pašto darbuotojui arba pristatyti į paštą. E. savitarnoje parengtos siuntos pašte priimamos be eilės.

„Informacinių technologijų amžiuje, kai vis daugiau viešųjų paslaugų perkeliama į virtualiąją erdvę, e. savitarna yra lankstesnis, patogesnis ir laiko sąnaudų atžvilgiu ekonomiškesnis siuntimo būdas. Atsižvelgdami į klientų poreikius, ir toliau tobuliname šią elektroninę paslaugą, kad jį tenkintų naudotojų lūkesčius. Jau greitu metu e. savitarnos sistemoje bus įdiegti nauji funkciniai įrankiai, skirti dar patogesniam savarankiškam siuntų apdorojimui“, – teigė M. Jovaišas.

Elektroninėje Lietuvos pašto savitarnoje galima sekti siunčiamų registruotųjų siuntų kelią, eliminuojama adresavimo klaidos tikimybė: suvesti adresai yra tikrinami, siuntoms Lietuvoje priskiriami pašto kodai, o į užsienį siunčiamoms siuntoms parenkami būtini užpildyti muitinės dokumentai ir nurodoma, kaip teisingai šiuos pildyti.

 

Valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos paštas turi tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje. Lietuvos paštas teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Reda KAZLAITĖ,

AB Lietuvos pašto

Korporatyvinių reikalų departamento

Komunikacijos vadybininkė

_____________________________

Šiandien galime džiaugtis itin moderniais ir į klientus orientuotais siuntų siuntimo būdais. E. savitarna – vienas iš tokių. Vieni būdai yra tinkamesni verslo, kiti – privatiems klientams, nes tiek vieni, tiek kiti kasmet išsiunčia vis daugiau siuntų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Štai, pavyzdžiui, siuntų į Airiją skaičius kasmet didėja po kelis kartus. Tačiau siuntos Airija-Lietuva taip pat nepraranda populiarumo.

PR

Naujienos iš interneto