Sostinės savivaldybėje pasitiktas „Širdies žygio“ herojus

Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.

Penktadienį Vilniaus miesto savivaldybėje finišavo 41 dieną trukęs „Širdies žygis“, kurio metu Saulius Bagdonas per 41 dieną nukeliavo 1300 kilometrų ir surinko daugiau kaip 20 tūkst. eurų vėžiu sergantiems vaikams. Žygeivį pasitiko Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius, žygeivio artimieji, pasveikę nuo onkologinės ligos vaikai bei jų šeimos, labdaros fondo „Mamų unija“ atstovai bei visi, stebėję ypatingą Sauliaus žygį aplink Lietuvą.

„Sauliaus žygis yra daug daugiau nei nueiti kilometrai. Tie, kas yra susidūrę su šia klastinga liga, žino, koks svarbus aplinkinių dėmesys. „Širdies žygį“ pavadinčiau žygiu į mūsų visų širdis, nes Sauliaus pavyzdys mus moko gerumo ir atjautos. Sveikinu šią iniciatyvą ir dėkoju viso miesto vardu. Mažais žingsneliais darome didelius darbus, tad nesustokime“, – sakė žygeivį savivaldybėje pasitikęs mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Viso žygio metu kiekviename mieste Saulius susitikdavo ir bendraudavo su šeimomis, kurios augina vėžio paliestus vaikus. Iš viso buvo pabendrauta su 15 sirgusių arba sėkmingai sveikstančių vaikų.

„Tikiuosi, kad tai, ką padariau, įkvėps kitus imtis panašių iniciatyvų. Pabendravęs su tiek daug žmonių ir išgirdęs jų istorijas aš daug ką supratau, ir šiandien esu visai kitas žmogus. Raginu visus labiau mylėti vienas kitą ne kalbom, o darbais, daugiau bendrauti, dažniau atsiprašyti, sakyti ačiū, dažniau pasakyti, kad mylite. Linkiu visiems daugiau supratimo ir daugiau meilės“, – sakė Saulius Bagdonas, nenuilstamai keliavęs už vėžiu sergančius vaikus per visą Lietuvą.

„1000 km Širdies žygio“ metu ligoniukams jau suaukota daugiau kaip 20 tūkst. eurų. Už žygio metu surinktą sumą bus perkamos specialios gulimos funkcinės lovos su reguliuojama padėtimi. Tokios lovos slopina skausmą, ilgai gulint vienoje padėtyje padeda išvengti pragulų, diskomforto raumenims.

Prisidėti prie žygio galima iki spalio 31 dienos aukojant trumpuoju numeriu 1418 arba aukojant į „Mamų unijos“ sąskaitą Danske banke, LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“.

Daugiau informacijos: www.sirdieszygis.lt irhttps://www.facebook.com/SirdiesZygis/?fref=ts

Šaltinis – http://www.vilnius.lt/index.php?2295320491.

Naujienos iš interneto