Kviečia spektaklio „Per daug vedęs taksistas“ premjera

VIENA PIRMŲJŲ TRAKŲ KARALIŠKOJO TEATRO, KURIO 25-ETĮ MINĖSIME, NUOTRAUKŲ. NUOTRAUKA IŠ TRAKŲ KARALIŠKOJO TEATRO ARCHYVŲ
VIENA PIRMŲJŲ TRAKŲ KARALIŠKOJO TEATRO, KURIO 25-ETĮ MINĖSIME, NUOTRAUKŲ. NUOTR. IŠ TRAKŲ KARALIŠKOJO TEATRO ARCHYVŲ

Spalio  27 dieną Trakų Karališkasis teatras švęs 25-erių metų gyvavimo sukaktį. Šia proga Trakų rajono kultūros rūmuose vyks visa serija su teatro istorija susijusių renginių: filmas „Trakų Karališkasis teatras. 25-eri metai scenoje“, spektaklis „Per daug vedęs taksistas“, knygos „Trakų Karališkasis teatras 1991–2016“ pristatymas bei fotografijos paroda „Trakų Karališkasis teatras. 25-eri metai scenoje“.

Visa tai – spalio 27 dieną, nuo 17.30 val. Praleisti – nevalia.

Ką tik susikūrusio teatro premjera, įvykusi dar 1991 metų vasarį, sutampa su valstybės nepriklausomybės pasaulinio pripažinimo datomis ir simboliškai sufleruoja, jog teatro trupė buvo tas Trakų krašto židinys, kuris skelbė apie laisvę, nevaržomą kūrybą ir ekspresiją. Pirmąją teatro trupę sudarė V. Babarskienė, J, Jakubauskas, R. Kučinskas, R. Budavičius, I. Parnavienė, V. Klevickas, teatro režisierius, aktorius ir įkūrimo iniciatorius – Vytautas Mikalauskas.

Bėgant metams savo vietą Trakų Karališkajame teatre rado daugybė kūrybingų Trakų rajono žmonių. Vien iki 2011 metų pastatyta 30 spektaklių, teatre vaidino per 70 aktorių. Teatro vadovais dirbo režisieriai: A. Naraškevičius, S. Dimbelis, B. Klevickienė, nuo 2008 m. jam vadovavo  ilgmametė teatro aktorė, baigusi režisūros studijas, I. Jocienė.

 Šiuo metu teatrui vadovauja režisierius Robertas Čuta . Subūręs trupę iš teatro senbuvių bei jaunimo, 25-mečio proga jis pristato premjerą „Per daug vedęs taksistas“ pagal R. Cooney „Run for your wife“. Tai jau klasika tapusi komedija, pasakojanti apie iš pažiūros įprastą ir niekuo neišsiskiriantį vyrą, taksi vairuotoją, kuris turi du adresus, o kiekviename iš jų – po žmoną. Kaip jam seksis spėti visur ir visada – tai ir tampa komizmo ašimi. Šis R. Cooney kūrinys yra populiarus ir dažnai naudojamas teatro pastatymuose, o kokie šios istorijos aspektai bus akcentuojami R. Čutos režisuotame pastatyme,  išvysime jau visai netrukus. Spektaklio aktoriai: R. Čuta, I. Jocienė, J. Bendiskytė, G. Jakubauskas, V. Vaitelis, M. Matusevičius ir A. Ulčinas. Kviečiu nepraleisti progos paminėti iškilią teatro istoriją ir pasveikinti naujus veidus, kuriančius Trakų Karališkojo teatro ateitį.

 

Evelina ŠUSCICKYTĖ,

Trakų rajono savivaldybės

Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto