Šventinis savaitgalis – kuriamos laidos „Kitomis akimis“ darbymetis

Rugpjūčio 14–15 d. Trakuose ir apylinkėse „Lietuvos ryto“ televizijos komanda, vadovaujama žurnalisto, televizijos laidų kūrėjo, prodiuserio Sauliaus Noviko, kūrė laidą apie Trakų kurortinę teritoriją „Kitomis akimis“.

Trakuose ir apylinkėse „Lietuvos ryto“ televizijos komanda kūrė laidą apie Trakų kurortinę teritoriją
Trakuose ir apylinkėse „Lietuvos ryto“ televizijos komanda kūrė laidą apie Trakų kurortinę teritoriją

Laidos kūrėjai patyrė nemažą iššūkį – Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė kūrybinę komadą kvietė pasinerti ir į Galvės ežero gelmes.

„Lietuvos ryto“ televizijos komanda kartu su mere Edita Rudeliene (antra iš dešinės) pasinėrė į Galvės ežero gelmes
„Lietuvos ryto“ televizijos komanda kartu su mere Edita Rudeliene (antra iš dešinės) pasinėrė į Galvės ežero gelmes

Tai – tik vienas iš televizijos projekto „Kitomis akimis“ epizodų, kurį inicijavo Lietuvos kurortų asociacija. Šis projektas aprėpia reprezentacijai skirtų laidų ciklą apie kurortus ir kurortines teritorijas, skirtas populiarinti turizmą Trakuose, rinktis lietuvišką prekę, paslaugą, poilsį ir maistą, kurti poilsio Lietuvoje kultūrą. Du filmo personažai – Darius ir Eva – aplanko ir smagiai bendraudami pristato Trakus ir aplinkines teritorijas.

Darius (aktorius Darius Petkevičius) yra adrenalino fanatikas. Jam rūpi pramogos, veiksmas ir nuotykiai. Vaikinas puikiai pažįsta Lietuvą ir vertina poilsį. Dainininkė Eva (Evelina Basevičiūtė) savo atostogas mieliau leidžia užsienio šalių kurortuose, mėgsta poilsį, kur „viskas įskaičiuota“. Trakuose ji patiria daug iššūkių ir nelengvų išbandymų.

Traukiniu į Trakus atvykę Darius ir Eva mėgaujasi gražiais vaizdais plaukdami jachta, kurią profesionaliai valdė daugiametis jachtos „Basta“ kapitonas, Trakų turizmo plėtros asociacijos „Trakų ežerai“ prezidentas Konstantinas Kozlovas.

Trakų rajone esančioje Angelų kalvoje, jojant žirginio sporto klubo „Naujadvario žirgai“ trenerės Ugnės Mateikaitės paruoštais žirgais, Dariui ir Evai atsivėrė ežerų, į kuriuos norėjosi panerti, platybės.

Angelų kalvoje jodinėjant žirgais Darius ir Eva gėrėjosi Trakų kraštovaizdžiu
Angelų kalvoje jodinėjant žirgais Darius ir Eva gėrėjosi Trakų kraštovaizdžiu

„Trakai Divers Gang“ vaikinams Viačeslavui Filipovič, Jevgenijui Lebedevui, Edvardui Ščiglo, rodos, neįmanomų dalykų nėra. Kartu su rajono savivaldybės mere E. Rudeliene, Dariumi ir Eva leidosi į kelionę po vandeniu, į skulptūrų parką šalia Trakų kempingo. Išnėrę prie Trakų pilies apžvalgos aikštelės, greitai pritraukė būrį susidomėjusių. Po tokio iššūkio laidos kūrėjai buvo pavargę, todėl mažulėlę pailsėjo Trakuose esančiuose svečių namuose „Argo“. Grįžo, tik jau plaukė į naktinį GoSup turą Galvės ežere.

Eva ir Darius (dešinėje), plaukdami jachta, kurią valdė laivo kapitonas Konstantinas Kozlovas, mėgavosi gražiais vaizdais
Eva ir Darius (dešinėje), plaukdami jachta, kurią valdė laivo kapitonas Konstantinas Kozlovas, mėgavosi gražiais vaizdais

Plaukdami pro UAB „Adam Decolight“ įvairiais apšvietimo sprendimais papuoštą Karaimų salą, išvydo kunigaikštį (Trakų karališkojo teatro aktorius Kęstutis Vilkauskas), kuris buvo maloningas ir davė dvi užduotis: Evai surasti Giedriaus Kazimierėno paveikslą „Vytautas, laukiantis karūnos“, esantį vienoje iš Trakų pilių, Dariui – kūlgrindą, esančią Galvės ežere. Užduotis pavyko įgyvendinti kitą dieną, po to, kai Eva pagamino pusryčius Dariui karaimų restorane „Kybynlar“. Kibinus pagal restorano „Kybynlar“ kulinarės Jelenos Špakovskajos šeimos sertifikuotą receptūrą gaminusi Eva sulaukė vyriško Dariaus atsako. Darius ją vaišino gruzinų restorane „Argo“ kartu su virtuvės šefu pagamintu gruzinišku patiekalu.

Eva (pirma iš kairės) domėjosi karaimų virtuvės paslaptimis
Eva (pirma iš kairės) domėjosi karaimų virtuvės paslaptimis

Prasidėjus iškilmingai Žolinės procesijai Trakų miesto gatvėmis abu, sužavėti vietos bendruomenės aktyvumu ir šventės iškilme, pasimetė. Darius, pasitelkęs UAB „Helicentras“ direktoriaus Igorio Drozdov pagalbą, su pilotų mokyklos instruktoriumi-pilotu Viktoru Drozdovu, skrisdami orlaiviu, Evą surado IDW Esperansa Resort SPA centre.

Naujausia įranga ir technologijomis aprūpintame centre procedūros atliekamos išskirtiniais įrenginiais. Vienas tokių – tai menininko Sha iš Vienos sukurta „Cloud9“ lova, kurios forma tiksliai atkartoja vaisiaus padėtį motinos įsčiose. Iš viso pasaulyje egzistuoja tik 6 tokie „Cloud9“ lopšiai, čia Darius ir surado Evą.

Iš prabangaus komplekso palydėti dviračiais pajudėję link Trakų, Užutrakio „Fransua terasoje“ išgėrę kavos, klausėsi festivalio „Užutrakio vakarų“ koncerto, kuris vainikavo judviejų kelionę po Trakus ir jų apylinkes.

Šaunioje kūrybinėje komandoje kartu su prodiuseriu Sauliumi, dainininke Eva ir aktoriumi Dariumi darbavosi laidos režisierė Rita, operatoriai Augustas ir Albertas.

Kadangi viena laida yra per trumpa dalyvauti visiems norintiems turizmo paslaugų verslo atstovams, Trakų rajono savivaldybės merės iniciatyva bus kuriama dar viena.

Organizuojant filmavimo komandos darbą, žmonės, dirbantys turizmo versle, prisipažino, kad skundžiasi Trakų savivaldybės atstovams, nors iš tiesų Trakai yra nuostabus kurortinės teritorijos miestelis su nuoširdžiais, mylinčiais savo kraštą žmonėmis.

Dominyka DUBAUSKAITĖ,

Trakų rajono savivaldybės

mero patarėja

Autorės nuotr.

Naujienos iš interneto