Šokinėjimas ant batuto – nauda ir jauniems, ir vyresniems

batutu kainaŽmonės, turintys viršsvorio, ar besiskundžiantys dideliu cholesterolio kiekiu kraujyje, kartais visą gyvenimą bando atrasti būdą sportuoti, kuris būtų malonus ir naudingas sveikatai.     Dažnam intensyvus bėgiojimas ar varginančios treniruotės sporto salėje acocijuojasi su didžiausia kančia, po kurios nebelieka jėgų net įprastai kasdienei veiklai, o kartais dar prisideda ir tokios problemos kaip sąnarių ar pėdų skausmai. Tik įsivaizduokite, koks krūvis gali tekti intensyviai bėgiojančio, netoli 100 kg sveriančio žmogaus kojų sąnariams ir pėdoms. Ilgą laiką šitaip sportuoti tiesiog neįmanoma.

Todėl atrandami vis įdomesni ir naudingesni būdai palaikyti fizinę formą ir sveikatą. Štai vis labiau populiarėja šokinėjimas ant batuto. Skamba neįtikėtinai, tačiau dešimties minučių trukmės šokinėjimo sesija atitinka pusvalandį bėgiojimo! Be to, batutų kaina yra palyginti nedidelė, o jų suteikiama nauda kalba pati už save:

 

–  Batutas nepamainomas itin daug viršsvorio turintiems žmonėms ir vyresnio amžiaus žmonėms, turintiems sąnarių problemų. Kaip jau minėjome, bėgiojimo metu sąnariai turi kilnoti didelį kūno svorį, o štai šokinėjant sąnarių darbą palengvina savotišku amortizatoriumi tampantis batutas.

–  Jeigu jūsų vaikas turi viršsvorio, o versti jo nuobodžiai sportuoti nesinori, nupirkite jam batutą: kiekvienas vaikas mėgsta šokinėti, jei ne ant batuto, tai ant tėvų lovos. O jeigu ši veikla jam atneša ir realios naudos, kodėl nepabandžius!

–  Išbandykite batutą, jeigu nuolatos patiriate stresą. Ištirta, kad sportas ne tik gerina bendrą žmogaus savijautą, bet kai kuriais atvejais net padeda gydyti depresiją. Darbe, namuose, mieste patiriamą stresą galima paprastai „išleisti“ šokinėjant. Su kiekvienu pakilimu į orą taip pat pakils ir Jūsų nuotaika.

–  Šokinėjant ant batuto taip pat: stimuliuojama medžiagų apykaita, gerinamas deguonies įsisavinimas, gerinamas pusiausvyros pojūtis, gerinama deguonies ir limfos cirkuliacija audiniuose, stiprinama širdis ir kraujagyslės ir stiprinami raumenys.

 

Įdomus faktas: NASA astronautams, kosmose prabuvus vos kelias savaites, kaulų ir raumenų masė sumažėja net iki 20%, todėl grįžus iš kelionės jiems taikoma batutų terapija, kurios metu sugrąžinamas kaulų tankis. Lygiai taip pat nyksta raumenys ir ilgai gulėti priverstiems ligoniams, todėl šiems išgijus taip pat rekomenduojama reabilitacija atliekant pratimus ant batuto.

Pasidomėję jums prieinama batutų kaina ir įsigiję šį visapusiškai naudingą daiktą, susiplanuokite savo sportavimo režimą. Rekomenduojama ant batuto šokinėti mažiausiai 5 minutes per dieną, jei norite, kad pagerėtų deguonies įsisavinimas ląstelėse, sustiprėtų raumenys ir sąnariai, bei būtų detoksikuojama limfinė sistema. Atsiminkite, šokinėti gali ne tik jauni, bet ir vyresni –  naudos ši smagi ir vertinga veikla suteiks bet kokio amžiaus ir kūno sudėjimo žmogui.

________________________________________

Antsvoris – itin opi visuomenės problema kalbant tiek apie sveikatą, tiek apie grožį. Visi žinome, kad efektyviausias būdas mesti svorį – sportuoti ir sveikai maitintis, taip pat padeda įvairios kūno linijas gražinančios procedūros, pavyzdžiui, krioterapija. Sunkiausia yra atrasti sportą, kuris būtų malonus ir kurio nesinorėtų mesti tą pačią akimirką.

PR

Naujienos iš interneto