VIRTUVĖS PAGALBININKAS VITAMINAMS IŠGAUTI – SULČIASPAUDĖ

letaeige-sulciaspaude-hurom-he-6Bet kuriuo metų laiku žmogaus organizmui reikalingi vitaminai. Vasarą ar ankstyvą rudenį, kai soduose bei daržuose užderi gausus daržovių bei vaisių derlius, daugelis suskumba pasiimti iš gamtos natūraliai gaunamas maistingąsias medžiagas. Atėjus žvarbesniems orams tenka tenkintis parduotuvėse esamomis ar nuosavuose sandėliuose sukauptomis gėrybėmis: obuoliais, morkomis, burokėliais, apelsinais. Nepriklausomai nuo sezono, iš įvairių vaisių, daržovių ar uogų išspaustos šviežios sultys atstoja tikrų tikriausią vitaminų bombą, saugančią nuo klastingų virusų bei garantuojančią gerą savijautą visus metus. Pasigaminti ir mėgautis tokiu sveiku gėrimu dabar galima visai greitai bei paprastai: į lietuvių namus vis dažniau atkeliauja modernūs virtuvės prietaisai – sulčiaspaudės. Jų asortimentas ir funkcijų gausa atitinka net pačių išrankiausių žmonių poreikius, todėl reikalingą prekę dabar ras kiekvienas. Tik, kaip namuose dar neturintiems sulčiaspaudės žinoti, kas jiems labiausiai tinka ir kaip nepermokėti?

Sulčiaspaudžių rūšys – pasirinkimo laisvė ar vienas vargas?

Nors perkant vieną ar kitą produktą dažnai siekiame rinktis bei lyginti prekes ar paslaugas tarpusavyje, kartais itin didelė pasiūla tik suklaidina žmogų. Šiandien panašiai atsitinka ir su sulčiaspaudėmis. Įvairūs gamintojai dabar siūlo pačias įvairiausias sulčių spaudimo prietaisus nuo visai elementarių rankinių iki modernių, tikriems virtuvės profesionalams tinkamų lėtaeigių sulčiaspaudžių (vienos tokių yra kompanijos Hurom sulčiaspaudės). Kad ir kiek daug pasirinkimo variantų turėsime, vis tiek ieškosime aukštos kokybės bei geriausio kainos ir kokybės santykio. Juk niekam nesinori mokėti milžiniškų pinigų už įrenginį, kurio pusės funkcijų net nesuprasime ir niekada nepanaudosime. Arba priešingai: kasdien virtuvėje naudotis prietaisu, kuriuo išspaustos sultys nei iš tolo neatitinka lūkesčių, o pats naudojimasis nekokybiška sulčiaspaude kelia vien neigiamas emocijas. Kad taip neatsitiktų, pirmiausiai, reikia išsiaiškinti, kaip dažnai naudosimės sulčiaspaude, kokias sultis dažniausiai spausime ir kas kiekvienam žmogui yra svarbiausia, t.y. ar sulčių kokybė, ar paprastas valymas, universalumas ar kiti kriterijai. Apie visa tai pagalvojus, galima kur kas lengviau išsirinkti, nes atmetus žmogui netinkančias sulčiaspaudes, lengviau randamas geros kainos ir kokybės santykis arba tiesiog labiau patinkantis prekinis ženklas.

Rankinių bei lėtaeigių sulčiaspaudžių palyginimas

Pačios pirmosios prekyboje pasirodžiusios sulčiaspaudės buvo rankinės. Mechaniniu principu paremtas tokių sulčiaspaudžių veikimas dar kartą patvirtina posakį „genialumas slypi paprastume“. Nieko sudėtingo, vien ranka sukama rankenėlė ir jūs jau turite iš uogų, minkštų vaisių ar lapinių daržovių išspaustą sulčių stiklinę. Tokios sulčiaspaudės yra gana kompaktiškos, o kai kurios dėl nedidelių savo matmenų yra itin talpios, tad gali būti imamos kartu net ir į keliones. Be to rankinių sulčiaspaudžių nereikia įjungti į elektros šaltinį, taigi taupoma elektros energija ir vartotojo pinigai. Visgi, žmogaus rankų jėga nėra tokia didelė, kokią galima išgauti su elektrinėmis sulčiaspaudėmis, todėl rankinės sulčių spaudimo mašinos pasižymi nedidele sukamąja jėga. Iš morkų, imbiero ar kitų kietų daržovių bei vaisių sultis reikėtų spausti su elektrine sulčiaspaude. Ypač daug privalumų turi lėtaeigės sulčiaspaudės: jos veikia tyliai, išgautose sultyse paliekama daugiau vitaminų, su jomis nesunku išspausti sultis iš bet kokių vaisių, uogų ar daržovių. Nesudėtingos priežiūros reikalaujantis virtuvės įrenginys dar labiau palengvina kiekvieno gyvenimą, nes esant poreikiui bei pritaikius tam tikrus priedus su šiomis sulčiaspaudėmis galima išgauti pupelių, riešutų, sėklų pieną, gaminti makaronus ar ledus. Vieno žymiausių sulčiaspaudžių gamintojo Hurom sulčiaspaudės pasižymi įvairiausiais privalumais bei prieinama kaina. Nors šių sulčiaspaudžių kaina kiek didesnė, tačiau pritaikyti inovatyvūs sprendimai, aukščiausia žaliavų ir gaminių kokybė bei analogų neturintys priedai jums ne tik išspaus stiklinę sveikų ir skanių sulčių, bet ir pats naudojimasis šiuo prietaisu teiks malonumą.

Taigi, tiek siekiantiems gyventi sveikai, tiek ieškantiems natūralesnių būdų gauti vitaminų ar maistingųjų medžiagų, įvairios sulčiaspaudės tampa to išeitimi. Jų veikimo principai ir naujos technologijos užtikrina, kad išspaustose sultyse liktų visi žmogaus kūnui reikalingi maisto elementai. Šiuolaikiški sulčiaspaudžių dizainai lengvai pritaikomi prie virtuvės interjero ir dažnai net tampa interjero akcentu. Dienos pradžia su šviežiai spaustomis sultimis, be jokio triukšmo spaudžiant sultis ar vargo plaunant šiuos prietaisus – tai aspektai, kurie apibūdina dabartines, prekyboje esančias lėtaeiges sulčiaspaudes.

Naujienos iš interneto