Trakai meta seną, velkasi naują rūbą

Viena iš gerų naujienų – trinkelėmis išklotas platus pasivaikščiojimo takas nuo pilies tilto iki gelbėjimo stoties
Viena iš gerų naujienų – trinkelėmis išklotas platus pasivaikščiojimo takas nuo pilies tilto iki gelbėjimo stoties

Atsinaujinę ir pastebimai pagražėję Trakai sutinka vasarą. Tam ruoštasi iš anksto kruopščiai planuojant, tad ir miestelėnus, ir jų svečius permainos jau džiugina. Miestas tvarkingesnis, pasipuošęs gėlynais, sutvarkyta nemažai viešųjų erdvių.

Viena iš gerų naujienų – trinkelėmis išklotas platus pasivaikščiojimo takas nuo pilies tilto iki gelbėjimo stoties. Tai nuo seno mėgstama turistų vieta, nuo kurios atsiveria milijono vertas vaizdas į Galvės ežere dunksančią pilį, masina mėlynuojantis vanduo ir pakrantėse išrikiuoti spalvingi vandens dviračiai ir valtys.

Atnaujintas ir pilies apžvalgos aikštelės medinis tiltas, ant kurio pilies fone nuolat fotografuojasi miesto svečiai. Daugelis pastebi, kad ežero pakrantę labai puošia mėlynų irisų krūmynai, primenantys ežero nendres, tad prie jų taip pat nuolat spragsi fotoaparatai. Be to, akį glosto pakrantėje rekonstruoti suvenyrų paviljonai. Juose atsirado daugiau erdvės ir savininkams, ir pirkėjams.

Pasirūpinta ir kitomis turistų pamėgtomis vietomis. Perdažytas, sutvarkytas  Geležinis(Karaimų) tiltas, naujomis trinkelėmis išklotas nemažas šaligatvio plotas prie automobilių parkavimo automatų priešais „Senąją kibininę“ bei iš naujo asfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė.

 Mėgstantys pailsėti Trakų miesto paplūdimyje prie krištolinio, akmenukais nusėto Akmenos ežero, taip pat pastebi permainas. Privežta smėlio atnaujinti dviems sporto aikštynams, tvarkoma smėlėta paplūdimio pakrantė. Netrukus aikštelėse poilsiautojai galės smagiai žaisti tinklinį. Net ir paprastą dieną paplūdimyje gausiai renkasi žmonės, juokais šią vietą vadindami trakietiška Palanga. Poilsio dienomis čia iš tikrųjų tiršta lyg Palangoje.

Sporto mėgėjai netrukus galės naudotis atnaujinta sporto aikštele prie Vytauto Didžiojo gimnazijos. Statybininkai jau baigia darbus, tad netrukus čia plūstelės norintys pasportuoti. Paremontuoti, sutaisyti, pagražinti dauguma Trakų ežeruose įrengtų prieplaukų, tiltų ir lieptų.

Linksmai nuteikia ką tik tentu uždengtas dviejų aukštų pastatas prie Šv. Jono Nepomuko koplytstulpio. Žinia, iki šiol nenaudojamas pastatas nepuošė miesto. Tad esamą padėtį nutarta taisyti: pastatas uždengtas tentu su dviem archyvinėmis Rotušės aikštės fotografijomis. Jos primena unikalią Trakų istoriją ir skatina ja domėtis.

„Esame atviras pasauliui, daugiakultūris ir svetingas miestas. Stengiamės, kad Trakai visiems čia apsilankiusiems paliktų gerų įspūdžių. Norime, kad čia būtų gera gyventi visiems ir nieko netrūktų mus gausiai lankantiems svečiams. Pasitempti skatino ir šį savaitgalį prasidėjęs bene didžiausias metų kultūros renginys – vasaros sezono atidarymo šventė  „Trakų vasara 2016, – sakė Trakų rajono savivaldybės mere Edita Rudelienė.

Linksmai nuteikia ką tik tentu uždengtas dviejų aukštų pastatas prie Šv. Jono Nepomuko koplytstulpio
Linksmai nuteikia ką tik tentu uždengtas dviejų aukštų pastatas prie Šv. Jono Nepomuko koplytstulpio
Atnaujintas pilies apžvalgos aikštelės medinis tiltas, ant kurio pilies fone nuolat fotografuojasi miesto svečiai
Atnaujintas pilies apžvalgos aikštelės medinis tiltas, ant kurio pilies fone nuolat fotografuojasi miesto svečiai
Perdažytas, sutvarkytas  Geležinis (Karaimų) tiltas
Perdažytas, sutvarkytas Geležinis (Karaimų) tiltas

Trakų rajono savivaldybės informacija

 

Naujienos iš interneto