Internetas – pagrindinė verslo platforma

imagesInternetas yra savotiška moderniųjų laikų agora ir forumas – čia vyksta verslas, įvairialypės viešos diskusijos, čia buriasi ir bendraminčiai ir debatuoja oponentai. Nebūti čia – reiškia būti tik privačiai ir ribotai.

Asmeninis interneto tinklapis yra vienas iš tokių buvimo vardiklių. Jeigu jam suteiktume namų analogiją, tuomet ieškant profesionalių tinklapio kūrėjų reikia įvertinti, jog iš tiesų ieškote ir architektų, ir statybininkų, ir dizainerių viename. Tai atsakingas pasirinkimas, nes interneto svetainė yra dalis jūsų verslo tapatybės. Na, mažų mažiausiai jūs turėtumėte jį tuo paversti.

Galimybės leidžia, juk jei reklama spaudoje, radijuje ar televizijoje yra vienkartinė, pasiekianti nebūtinai tą auditoriją, kurios jums reikia, tai interneto tinklapis yra nuo pradžios ligi galo jūsų kūrybinis vaisius, jūsų investicijų rezultatas. Beje, bene labiausiai atsiperkančių gaunamos naudos atžvilgiu. Tinklalapių kūrimas savyje talpina ir įrankius jūsų pardavimų, paslaugų plėtrai, ir sprendimus įvaizdžio patrauklumui didinti.

Tai ilgalaikė investicija (išties sunku sugalvoti ilguoju laikotarpiu produktyvesnę), visgi sukurtas tinklapis dar nėra galutinė pergalė – jis reikalingas atnaujinimų ir reklamos. Čia laikas priminti apie SEO paslaugas, kurių tikslas išvystyti tinklapio regimumo potencialą paieškos variklių (tokių kaip Google, Yahoo) srautuose. Vaizdžiai tariant, kad jūsų deimantas sužibėtų, reikia nupustyti pelenus ir dulkes.

Interneto tinklapis tapo tokia įprasta verslo, komunikacijos, įvaizdžio dalimi, kad tokiai investicijai sunku sugalvoti trūkumų. Bet iš tiesų dėl tų trūkumų nebuvimo tinklapis ir tapo tokia neatsiejama dalis šių dienų verslui. Jei pamėgintumėte prisiminti žymiausius komercijos pasaulio atstovus ir aplankyti jų tinklapius, taptų akivaizdu, kad investicijos (ne tik finansinės, tačiau ir laiko, kokybiško turinio) čia plaukia milžiniškos. Ar vien to pakanka? Ne, tačiau be to neapsieinama.

Be standartinių ir dažniausiai nurodomų privalumų – pasiekiamumas visur ir visada, galimybė pačiam formuoti įvaizdį apie save iki smulkiausių detalių, ilgalaikė vertė, galimybės užsienio rinkose – interneto puslapis grąžina į jį įdėtas investicijas ir per naudą, teikiama komunikacijai ir ryšiui su vartotojais megzti. Svarbu reaguoti į klientų rūpesčius, klausimus, lūkesčius ir nusiskundimus. Kokybiškai sukurtas tinklapis pateikia tai tarsi ant lėkštės. Reklama yra būtina, tačiau spauda, televizija ir radijas pamažu virsta tradicine ir senąja terpe, tuo tarpu internetas tampa visų amžiaus grupių traukos vieta.

Kodėl vis dar yra daugybė įmonių, neturinčių savo (ir savito) interneto puslapio? Žinoma, kai kuriais atvejais tam išties nėra didelio poreikio, pavyzdžiui, nedideliame miestelyje ar kaimelyje veikiančiai siuvyklai (nors kita vertus, kiekvienas sėkmingo verslo vadovėlis liudija banalią, bet visgi tiesą, jog ambicingumas yra vertybė, tad kodėl gi ne?).

Tačiau dauguma visgi daro neapgalvotą, o gal apgalvotą, tačiau dėl vienų ar kitų priežasčių sąmoningai pasirinktą klaidą. Galbūt tai paaiškinama inertišku priešinimusi pokyčiams ir nenoru juos priimti bei juose adaptuotis. Tiesa, jog dabartis diktuoja sunkesnes sąlygas – skleisti žinią apie save buvo paprasčiau geltonųjų puslapių, tiesioginio žodžio ir popierinės reklamos laikais, visi konkuruojantys tarsi buvo lygesni. Tačiau interneto laikais galimybės plėtoti savas idėjas pagal beribes vaizduotės užmačias, pralenkti net tuos, kurie disponuoja didesniais ištekliais, tapo realybe. Reklama internete ranka pasiekiama visiems, o jos sėkmė užkoduota kūrybingume ir tinkamame pozicionavime.

Interneto tinklapis didina pasitikėjimą ir reiškia statusą. Žinoma, internetinių puslapių kūrimas nėra spragtelėjimas pirštais – plačiai sklindančią gerą reputaciją ir įvaizdį sukurti užtrunka, nors sugriauti jį išties pakanka nedaug. Atminkite, kas jau buvo paminėta – puslapis yra dalis jūsų verslo tapatybės.


Tai ilgalaikė investicija (išties sunku sugalvoti ilguoju laikotarpiu produktyvesnę), visgi sukurtas tinklalapis dar nėra galutinė pergalė – jis reikalingas atnaujinimų ir reklamos.

Naujienos iš interneto