Kęstučio mokyklos mokinių ekskursija į Naisius

Moksleiviams labiausiai patiko apsilankymas žirgyne

Vasario 22 d., anksti dar prieš pamokas, prie mokyklos sustojo labai didelis ir patogus autobusas. Tądien pamokos 3–7 klasių mokiniams turėjo vykti netradicinėje edukacinėje aplinkoje – tai ūkininkas Vladyslav Kravčun pakvietė mokinius į ekskursią į Naisius. Senuosiuose Trakuose gyvenantiems mokiniams buvo įdomu ir naudinga stebėti aplinką kelionės metu. Ne visi buvo važiavę magistrale Vilnius–Panevėžys– Šiauliai. Pratusiems prie Vilniaus kalnelių įspūdį darė ir šiaurės Lietuvos lygumos, kitokia kaimų architektūra.
Atvykusius mus pasitiko jauna linksma gidė Aistė. Pažintį su Naisiais pradėjome nuo muziejaus. Ir čia mokinukai jau nuoširdžiai apsidžiaugė pamatę labai estetiškas savo mėgstamų aktorių iš serialo „Naisių vasara“ nuotraukas, daug sužinojo apie vietovės istoriją ir dabartį. Išėję į lauką, vedami gidės, pamatėme daugelį svarbiausių lietuviškų pagoniškų dievybių, sėmėmės stiprybės iš energetinių akmenų, gėrėjomės vaizdais nuo Žemaičių arenos aukščiausio taško aikštelės. O daugiausia džiaugsmo mokinukai patyrė žirgyne. Vaikai mielai glostė ir kalbino žirgus, kurie atrodė laimingi ir sveiki. Žirgai taip energingai šuoliavo aptvare, taip nuotaikingai varžėsi ir lenktyniavo vienas su kitu, kad žiūrint į juos visų veiduose pražydo šypsenos.
Keliaujant namo, apmąstant dienos įspūdžius ne vienas pažadėjom sau: atvažiuosiu čia su šeima – vasarą Naisiuose bus dar gražiau ir daugiau įdomybių!

Zita Norkienė,
Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos
socialinė pedagogė

Naujienos iš interneto