Trakuose anšlaginis Seimo narės Padėkos renginys

prod13525_0109185008_maxi

Tradiciškai prasidėjus naujiesiems metams LR Seimo narė Dangutė Mikutienė suburia trakeičius į Padėkos vakarą, pagrįstai nominuojamą didžiausiu metų renginiu,  kuriame netrūksta geros nuotaikos, prizų ir linksmos muzikos.

Sausio 9 d. Trakų kultūros rūmuose Padėkos vakaro metu buvo įteiktos net 52 TRADICINIO ŠVENTINĖS MIESTO APLINKOS ,,ŠVIESKI MAN VĖL” ir ,,2015 metų  KRAŠTIETIS” nominacijos Trakų krašto žmonėms, įstaigoms ir bendruomenėms, o Trakų rajono savivaldybės atstovai apdovanojo Trakų rajono savivaldybės organizuoto Kalėdinių žibintų kompozicijų konkurso „Trakai – Senovinių žibintų miestas 2015“ nugalėtojus.

2015 m. konkursas ,,Metų kraštietis“ buvo skirtas kunigaikščiui Vytautui Didžiajam atminti. Pasveikinus konkurso nugalėtojus LR Seimo narė Dangutė Mikutienė pristatė trakiečiams ir miesto svečiams naująjį  projektą  – „Vytauto Didžiojo dvaras“ .

„Šiandien mes  neįsivaizduojame mūsų miesto be dviejų pilių – Pusiasalio ir Salos.  Būtent  Trakų salos pilis tapo miesto  pagrindiniu  dominuojančiu akcentu.  O kur Trakų salos pilis, ten sąsaja  su Vytautu Didžiuoju.  Ir kyla klausimas, kokia aplinka tuomet jį supo, ką jis ir jo dvariškiai dėvėjo, ką jam patiekdavo ant stalo ir kaip tais laikais dvaras pramogavo? Iš tų klausimų ir gimė idėja  „Vytauto Didžiojo dvaras“ projektui. Įgyvendinant šį projektą, miestelėnai bus kviečiame į edukacinius istorinio kostiumo siuvimo užsiėmimus, paskaitas ir renginius“,- kalbėjo projekto sumanytoja D. Mikutienė.

Trakų miesto gyventojai, pasipuošę pasisiūdintais istoriniais kostiumais, galės dalyvauti Trakų istorijos muziejaus gyvosios istorijos renginiuose nemokamai, gal būt atras tinkantį  demonstruoti amatą ar pramogą, kurią galės pristatyti  miesto svečiams. O Viduramžių  šventės metu bus renkamas gražiausias miestelėnų istorinis kostiumas. Šio projekto įgyvendinimui susikūrė iniciatyvinė grupė, kurią sudaro Trakų istorijos muziejaus specialistai, bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų ir  verslo atstovai.

Projekto tikslas – įsilieti į švenčių atmosferą ir dalyvauti  atgijusio viduramžių miesto gyvenime, tapus dvariškiais,  amatininkais, riteriais,  muzikantais ar juokdariais.

Po naujojo projekto pristatymo buvo įteiktos nominacijos Trakų ir Lentvario miesto gyventojams, kurie prisidėjo prie šventinės miesto aplinkos ir dalyvavo konkurse „Švieski man vėl“ bei apdovanoti Kalėdinių žibintų kompozicijų konkurso „Trakai – Senovinių žibintų miestas 2015“ nugalėtojai.

Padėkos vakarą vainikavo grupės „Rondo“ koncertas.

 

Naujienos iš interneto