Labdaros akcija jau džiugina vaikus

Labdaros akcija jau džiugina vaikus. Iš kairės – Jolanta Čirienė ir merė Edita Rudelienė S. Nemeikaitės nuotr.
Labdaros akcija jau džiugina vaikus. Iš kairės – Jolanta Čirienė ir merė Edita Rudelienė S. Nemeikaitės nuotr.

Laba diena, ar laukiate dovanų? Į šį klausimą sulaukiame kiek nustebusių vaikų žvilgsnių, juk iki šv. Kalėdų dar savaitė. Tačiau labdaros akcija, kurią globoja Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, jau džiugina vaikus.

Kalėdos – stebuklų metas. Žinoma, stebuklai – retas dalykas, priešingu atveju, negalėtume kalbėti apie stebuklus, tačiau tikėjimas – tai prielaida rastis stebuklui, o šiuo laukimo metu žmonės tiki ir aiškiai įvardija, ko jiems labiausiai reikia.
Trakų rajone gyvenančios, socialinių darbuotojų lankomos šeimos, pildydamos pateiktas poreikių anketas, prašo konkrečių, buityje reikalingų dalykų: rūbų, avalynės, buitinės technikos, baldų, patikrinti vaikų regėjimą, nupirkti akinius, treniruoklį ar čiužinį neįgaliam vaikui. Taip pat yra aktuali statybinių prekių ar remonto tema.
Iš akcijos surinktų pinigų jau nupirkta vienuolika fotelių-lovų vaikams, rašomasis stalas. Šiuos baldus su ypatinga nuolaida pardavė ir nemokamai į kiekvieno namus pristatė UAB „Trakų baldai“. Nuo lapkričio 20 dienos geros valios žmonės, socialiai atsakingos įmonės padovanojo: kompiuterį, 3 šaldytuvus, dvi skalbimo mašinas (pusiau automatines), du baldų komplektus, kėdžių, keturis antklodžių su užvalkalais komplektus, tris pagalves, vežė daug reikalingų rūbų, avalynės, saldainių. Trims vaikams ir jaunai mamai patikrintas regėjimas: vienam iš berniukų reikia rimtesnės apžiūros, jis gavo siuntimą tolesniam gydymui, trylikamečiui jau nupirkti akinukai.
Su kiekviena socialine darbuotoja dėl vienai ar kitai šeimai reikalingų daiktų tenka bendrauti net kelis kartus per dieną. Pasak Reginos Budrevičienės, kuruojančios Aukštadvario seniūniją, jeigu šeimos poreikių lentelėje įrašyta, tai tikrai labai reikalingi daiktai ar paslaugos. Iki Naujųjų metų namus pasieks daugiau baldų vaikams, buitinė technika, kuri bus nupirkta iš akcijos metu surinktų lėšų.
Iš viso akcijoje dalyvauja 57 šeimos, jose auga 133 vaikai iki 18 metų. Šiuo metu 23 šeimos, 60 vaikų jau dalyvavo akcijoje, t.y. juos pasiekė taip reikalinga parama. Artėjame link pabaigos, todėl kviečiu būti aktyviems, su Kalėdų dvasia dovanoti vaikams grožį, gėrį ir šypsenas.
Dėkojame už bendradarbiavimą Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro direktorei ir socialiniams darbuotojams bei aktyviems Lentvario, Trakų ir Grendavės seniūnijų seniūnams ir jų darbuotojams.
Akcijos dalyviai
Gauta finansinė parama: AB „Eurovia Lietuva“, UAB „Zenipa“, UAB „Henrivita“, UAB „Rumida“, Kozyrovičiūtės Mejuvienės IĮ. Suteikta parama rūbais, patalyne, žaislais: S. Nemeikaitė, I. Karpičienė, A. Večerinskienė,

Akcijos dalyviai

Gauta finansinė parama: AB „Eurovia Lietuva“,  UAB „Zenipa“, UAB „Henrivita“, UAB „Rumida“, Kozyrovičiūtės Mejuvienės IĮ.

Suteikta parama rūbais, patalyne, žaislai: S. Nemeikaitė, I. Karpičienė, A. Večerinskienė, E.Kravčun, K. Narkevič, V.Važnevičienė, E.Šavareikienė, V.Valenta, J. Pilčicienė, J. Čirienė, A.Vyšniauskas, L. Derbutienė, T. Romaška, M. Bliujienė, R. Bliujienė, J. Darvid, D.Nedvecka, A. Kasperavičienė, V.Usienė, D.Juškevičienė, G. Dirsaitė, Renatos šeima.

Suteikta parama buitine technika, baldais: UAB Trakų kooperacijos prekyba, L. Karnila, G. Tavarienė, D.Dubauskaitė, Š. Ūsas, I. Kurpiuvienė, M.Kregždė, UAB „Trakų baldai“, L. Lelekauskienė, Z. Albertavičienė.

Nupirktos sveikatos priežiūros ir kt. priemonės: A. Goldin, K. Mikučionis, B.Fedarovič, kiti panorėję likti neįvardintais.

Paslaugos: UAB Anupriškių parkas, A. Abeciūnas, UAB Trakų žemė

Labdaros akcijoje dalyvaus: AB Lietuvos paštas (~200 knygų vaikams), UAB „Trakų kibinai“ (vaišės vaikų renginiui), VšĮ Trakų švietimo centras (edukacinių programų paslaugos), J. Ūsienė (masažo paslaugos neįgaliam vaikui) ir kt.

Nuoširdžiai dėkojame už Jūsų gerumą.

Kaip dalyvauti akcijoje: https://www.facebook.com/events/1133109443383477/

http://www.trakai.lt./index.php?355868580

Akcijoje dalyvauja socialiai atsakingos įmonės
Akcijoje dalyvauja socialiai atsakingos įmonės

Dominyka Dubauskaitė,

Trakų rajono savivaldybės merės patarėja

Kainos

Naujienos iš interneto