Pareigūnai aptiko ir naminės degtinės, ir narkotinių medžiagų

i

Trakų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai nuolatos vykdo įvairaus pobūdžio prevencines priemones.

Vasario 13 d. pareigūnai gavo informaciją, kad Grendavės k., Rūdiškių sen., 1941 m. gimusi moteris galbūt prekiauja namine degtine. Tikrindami šią informaciją, pareigūnai senolės namuose aptiko du stiklainius su skaidriu skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą. Moteris paaiškino, kad tai –naminė degtinė, ir ją laiko savo reikmėms, t. y. vaistams.

Moteriai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už naminės degtinės, brogos arba kitų naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimą, įgijimą, laikymą, gabenimą ar realizavimą(Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 177 str. 1 d.) ir, pritaikius administracinį nurodymą, skirta piniginė bauda.

Vasario 19 d. Draugystės g., Žaizdrių k., Prevencijos poskyrio pareigūnai pastebėjo kelkraštyje  stovintį automobilį „Mercedes Benz“, kuriame sėdėjo trys jaunuoliai. Priėję prie automobilio, atpažino jiems gerai žinomus jaunuolius. Vienas jų – jau kelis kartus baustas už narkotinių medžiagų vartojimą.

Netikėtai išvydę pareigūnus, jaunuoliai akivaizdžiai pasimetė. Pareigūnams įtarimą sukėlė iš automobilio sklindantis specifinis kvapas, todėl nusprendė patikrinti automobilį – šalia automobilio ant žolės pastebėjo gulintį folijos ritinėlį, kuriame, įtariama, buvo augalinės kilmės narkotinė medžiaga. Jaunuoliai buvo pristatyti į Trakų ligoninę, kur paaiškėjo, kad visi jaunuoliai vartojo marihuaną.

Trakų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso  259 str. 1 d.).  Jaunuoliams teks atsakyti ir už neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimą be gydytojo paskyrimo (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 44 str.).

Vilniaus apsk. VPK

Trakų r. PK informacija

Naujienos iš interneto