Lietuvos socialdemokratų partija

 

 

…tu pasidarai amžinai atsakingas už tą, su kuo susibičiuliauji…Tu atsakingas už visa, kas vyksta aplink tave, kas gera ir bloga. Tu negali likti abejingas tam, kas dedasi pasaulyje; tegu tave jaudina visi žmonių džiaugsmai ir nelaimės, ir jeigu tau rodosi, kad blogio ir gėrio kova vyksta kur nors toli ir tavęs neliečia, žinok, kad tai netiesa, toji kova – ir tavo reikalas…

Ištrauka iš: A.de Sent-Egziuperi „Mažasis princas“

 

A.Kandratavičienė nr.3Mielieji,

rinkimai į savivaldybės tarybą ypač atsakingas momentas mūsų visų  gyvenime. Mums, todėl kad gavę jūsų palaikymą, įsipareigojame dirbti Jums, rūpintis Jūsų gerove ir visų mūsų rytdiena. Mums tai svarbu todėl, kad prisiimam atsakomybę už tai ką ir kaip darysime, kad gyventi ar viešėti mūsų krašte būtų patogu, malonu, paprasta. Todėl  Jūsų  balsas „už“ bus tikrai vertingas ir svarbus. Mes girdime Jūsų problemas ir esame pasirengę kurti gerovę kartu, nes mums svarbiausia – žmogus! Balsuokite už mus- socialdemokratų sąrašą Nr.2

Asta Kandratavičienė, kandidatė į Trakų rajono savivaldybės tarybos narius nr. Sąraše 3

LSDP Trakų skyriaus pirmininkė

Ar pamatysime kultūros pragiedrulius Trakuose?

 

Kurgi, sakau, pasaulyje yra tauta,

tokia prasta ir niekinga, kad neturėtų

šių trijų savų ir tarsi įgimtų dalykų:

tėvų žemės, papročių ir kalbos…

(Mikalojus Daukša. „Prakalba į malonųjį skaitytoją”)

 

V.babarskienė nr.14Ar girdite kaip skamba? Kaip ūžia? Džiaugiasi?

Tai tolimu aidu iš netolimos praeities atsiliepia šimtai rajono muzikantų, dainininkų ir šokėjų  šventėje Rėkalnyje, tai smuikelio ir armonikos garsais vilioja kapelos ,,Galvė“ muzikantai, tai galingu ,,lietuviais esame mes gimę“ šiurpuliukus kelia chorai. Girdite? Tai tūkstantis Trakus atstovaujančių Dainų šventės dalyvių, , tai minios, plaukiančios į Trakų Salos pilį, pamatyti šokančią pasaulio legendą Mają Pliseckają, tai iš dvidešimties Europos valstybių spektaklius rodantys teatralai, tai vario dūdų negailintys orkestrantai tai….TAI buvo. Tačiau tai KAS buvo- buvo tikra, nuoširdu, svarbu. Kaip tik todėl, kad TAI BUVO vis dar tebeturime kalbą, papročius ir valstybę. O ką turime dabar ? Ar dar yra kam šokti ir dainuoti, kalbėti motinos tarme? Ar dar yra protu ir širdimi suprantančių, kaip tai svarbu mums visiems drauge ir kiekvienam iš mūsų.

Deja, deja…

Per dvidešimt penkerius nepriklausomybės metus kultūra Trakuose buvo varstoma politinių skersvėjų tiek, kad net skaičiuoti baugu.

Kaip nereikalingas ir nesvarbus panaikintas kultūros skyrius. Istoriname- kultūriniame krašte likome be svarbiausios kultūros politiką formuojančios ir kultūra Trakų savivaldybėje besirūpinančios, formuojančios ir  koordinuojančios institucijos. Kultūra liko labiausiai nemylimos podukros vietoje ilgiems  metams. Tik 2011 metų pabaigoje Trakų socialdemokratų pastangomis buvo įsteigtas Kultūros ir turizmo skyrius, pradėjo dirbti sporto, turizmo, kultūros ir jaunimo reikalų specialistai. Tačiau iki šiol neturime tokio šio skyriaus vedėjo, kuris aiškiai matytų kelią į ateities kultūrą, gebėtų deramai organizuoti kultūros veiklą rajone, sumaniai reaguotų į pokyčius, aiškiai žinotų ne tik problemas ir spręstų jas, bet ir giliai suvokiančio kultūros raidą ir kaitą šalyje,  nusibrėžusio rajono kultūros politikos gaires, nusimačiusio prioritetus ir tikslingai vedančio kultūros bendruomenę tuo keliu.

Apmaudu, kad  kultūra Trakuose yra niekieno prioritetas.Visada atsiranda kas nors svarbiau. Tur būt vargu ar rasime dar nors vieną rajoną Lietuvoje, kad būtų neatnaujinti, šiuolaikiškai nesutvarkyti svarbiausi kultūros židiniai. Juk būten juose užtvirtinami mūtų tautai egzistenciškai svarbūs bendrosios gyventojų kultūros, pilietiškumo ir tautiškumo reikalai, brandinama duona mūsų sielai. Kitur gal ir nėra, o štai mes turime. ,,Amžiaus statyba” vadinama Rūdiškių kultūros centro statyba pareikalavo tiek lėšų, kad jų būtų pakakę atnaujinti visą kultūros statinių parką rajone. Džiugi žinia ta, kad iki atidarymo jau nebetoli.  Nežinia kada  savo eilės sulauks Trakų kultūros rūmai, Trakų meno mokykla. Juk būtent per šias įstaigas veda kelias į žmonijos kultūros paveldo šedevrą- Dainų šventes. Kas pasakys kiek dar metų lauksime modernios bibliotekos ir kultūros  namų didžiausiame ir jauniausiame rajono mieste Lentvaryje?  Yra pavienių iniciatyvų, daromos studijos, formuojama strategija, bet kultūros politikos rajone nėra. Todėl pirmenybę teikiame būtent pastarosios kūrimui. Kokybiškam ir kryptingam kultūriniam darbui šstatyminė bazė sukurta, bet ką apie tai išmano vietos  politikai? Kiek jie supranta ir žino, kad tik nuo kultūros priklauso mūsų pilietiškumas ir kūrybiškumas, kad kultūros vaidmuo visame kame yra esminis?

Gaila, kad tiek daug praėjome, tiek daug patyrėme, bet vis lipam ant to paties grėblio. Skaudu, kad šiandieną  pradėti tenka nuo nulio  O juk regis reikia tiek nedaug – įvertinto, rimto ir atsakingai pasverto požiūrio į kultūrą ir jos svarbą ateities Trakų krašte! Tereikia susėsti prie stalo ir susitarti, kad būtent ateinančią kadenciją po savivaldos rinkimų, visos politikų pastangos būtų sutelktos kultūrai mūsų krašte puoselėti. Ir kad kultūra rūpės ne  tik lino ir duonos kelius bei lietuvišką knygą gaivinantiems entuziastams, bet ir politikams, tiesiogiai atsakingiems už kultūros pragiedrulius Trakuose. Būtent tokiems pokyčiams artimiausioje ateityje yra atsakingai pasiruošę Trakų socialdemokratai.

Vilija Babarskienė, kandidatė į Trakų rajono savivaldybės tarybos narius Nr. Sąraše 14

LSDP Trakų skyriaus tarybos narė,

Trakų grupės pirmininkė,

ilgametė kultūros darbuotoja

Už tuos, kuriais tikite ir pasitikite

 

Jau sekmadienį prie balsavimo urnų skubės visa šalis. Savo nepriklausomybės 25-metį sutinkanti Lietuva vėl renka atstovus į savivaldą ir pirmąsyk tiesiogiai rinks savivaldybių merus.

GaliK.Vilkauskas nr.2me, turime, privalome būti aktyvūs. Todėl, kad niekas kitas už mus nenuspręs, kas labiausiai vertas būti valdžioje ir kas geriausiai atstovaus žmonėms.

Nuoširdžiai kviečiu balsuoti už sąrašą Nr.2, už Lietuvos socialdemokratų partiją, nes esu įsitikinęs, kad šio sąrašo kandidatai profesionaliai, deramai ir nuoširdžiai atstovaus savo rinkėjams Trakų rajono savivaldybės taryboje.

Esame rimtai pasirengę tęsti pradėtus darbus, nes visada vadovaujamės kūrimu, bet ne griovimu,  tolerancija ir pozityvumu. Noriu pabrėžti, kad tik gerbdami kitų partijų nuomonę, jų veiklą, įvertinę, ką esame realiai nuveikę, galime planuoti, ką nuveiksime ateityje.

Žmonėms nusibodo betikslės permainos,  nes jos  neleidžia visa apimtimi įgyvendinti numatytų planų. Dėl to nutrūksta jų tęstinumas, dingsta žmonių motyvacija dirbti, realizuoti naujas idėjas ir sukurti pridėtinę vertę.

Todėl visus Trakų krašto žmones kviečiu aktyviai ir atsakingai rinkti jiems atstovausiančius savivaldybės tarybos narius. Politikams linkiu žvelgti plačiau ir giliau, nesivadovauti vien siaurais partiniais ar grupiniais interesais, o susitelkti dirbti visuomenės labui.

Tad balsuokime už sąrašo Nr. 2 geriausius ! Už tuos, kurie verti Jūsų tikėjimo ir pasitikėjimo.

Kęstutis Vilkauskas, kandidatas į Trakų rajono savivaldybės tarybos narius Nr. Sąraše 2

LSDP Trakų skyriaus pirmininkės pavaduotojas

Trakų seniūnas

 

Kokius matau Trakus?

 

Š.Ūsas nr.5  Trakų kraštas yra unikalus, labai mėgstamas turistų, todėl ir man gera čia gyventi, naudotis šiomis privilegijomis. Turiu viziją, kaip dar labiau būtų galima išnaudoti mūsų krašto potencialą.

Visi norime, kad Trakai gautų kurorto statusą, bet tam reikia įvykdyti nemažai reikalavimų. Reikia apsispręsti, kuria kryptimi mes eisime, į kokį paslaugų vartotoją orientuosimės?

Aš matau Trakus ir Trakų rajoną ne tik pažintinio, poilsinio, bet ir sportinio bei medicininio turizmo centru, į kurį atvykę sportininkai mėgėjai ir profesionalai galėtų patenkinti savo poreikius, o Vakarų valstybių gyventojai –  išsispręsti sveikatos problemas.

Trumpai apie galimybes mūsų krašte vystyti sportinį turizmą. Tikrai geras sąlygas sportuoti LOSC Trakų sk. sporto bazėje turi irklavimo ir baidarių-kanojų irklavimo sporto atstovai. Ten vykdomos aukščiausio lygio Lietuvos ir tarptautinės varžybos. Įrengus aštuntą taką, čia tikrai vyktų pasaulio suaugusiųjų irklavimo čempionatai. Trakuose yra ir sporto draugijai „Žalgiris“ priklausanti nedidelė irklavimo bazė, kuri po renovacijos irgi taptų patraukli tam tikro lygio irkluotojams. Bet ką daryti kitų sporto šakų atstovams? Aš turiu viziją, kurios įgyvendinimui tiktų esamų aikštynų renovavimas, naujų įrengimas ir pritaikymas sportui. Visa tai yra Birutės gatvėje, Trakuose. Čia esančią futbolo aikštę, reiktų perkelti į šalia aptvertą buvusią vandenvietę. Dabartinėje aikštės vietoje įrengti poilsio zoną su tvenkiniais, suoliukais, pasivaikščiojimo takais, vaikų žaidimų aikštele, lauko treniruokliais, akmeniniais stalo teniso stalais, stalais šaškėms, šachmatams, taip pat riedučių, riedlenčių parku. Šalia turėtų atsirasti ir šunų vedžiojimo bei treniravimo maniežas. Sutvarkyti ant kalno esantį stadioną, pritaikant jį futbolui ir lengvajai atletikai, atitinkantį mokinių ir bendruomenės poreikius.

Labai svarbus Trakų vidurinės mokyklos sporto salės išplėtimas, kad čia galėtų vykti ne tik kokybiškos kūno kultūros pamokos, KKSC sportininkų treniruotės, aukšto lygio krepšinio, tinklinio varžybos, tačiau ir salės futbolo, rankinio, lauko teniso varžybos, sportuotų bendruomenė. Pastate būtų tikslinga įrengti apie 20 vietų apgyvendinimo patalpas. Tai suteiktų galimybę organizuoti pasirengimo varžyboms stovyklas užsienio klubinėms komandoms ir rinktinėms. Trakuose tokias stovyklas pamėgę vykdyti Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos krepšinio, tinklinio, neįgaliųjų tinklinio, aklųjų riedulio klubai ir rinktinės. Teikiant nuomos, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas, papildomas pajamas uždirbtų  Savivaldybė. Taip pat šiame pastate galėtų atsirasti treniruoklių, dvikovių sporto šakų salės, kurios tikrai būtų išnaudojamos ir atneštų papildomas pajamas.

Teritorijoje tarp Trakų vidurinės mokyklos ir Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos reiktų įrengti daugiafunkcinį aikštyną, pritaikytą krepšiniui, tinkliniui, mini futbolui, lauko tenisui, paplūdimio tinkliniui, įrengti laipynes, treniruoklius, gatvės gimnastikos įrenginius. Tokie įrenginiai turėtų atsirasti  Lentvaryje ir kitose rajono gyvenvietėse.

Praktiškai jokios sporto infrastruktūros nėra net didžiausiame mūsų rajono mieste Lentvaryje, kur yra tik nedidelės mokyklų sporto salės, futbolo aikštė šalia  H.Senkevičiaus gimnazijos ir dirbtinės dangos mini futbolo aikštė šalia Versmės gimnazijos. Džiugina žinia, kad Lentvaryje turi atsirasti stadionas, atitinkantis tarptautinius futbolo ir lengvosios atletikos reikalavimus.

Trakų krašto VVG dėka pagerėjo situacija rajono kaimiškose vietovėse-įrengtos daugiafunkcinės aikštės su dirbtine danga Senuosiuose Trakuose, Rūdiškėse ir Paluknyje, suremontuotos sporto salės Onuškio ir Paluknio mokyklose.

Rūdiškėse reikia atgaivinti sukurtą, bet senokai nenaudojamą futbolo infrastruktūrą. Čia buvo įrengtas stadionas ir pastatytas bendrabutis. Atnaujinus šią infrastruktūrą, atsirastų galimybė organizuoti sportines stovyklas Lietuvos ir užsienio futbolo klubams.

Verta  sutvarkyti sporto aikštynus Aukštadvaryje ir Onuškyje. Be to, Aukštadvaryje tikslinga įrengti nacionalinį šaudymo sporto centrą, kuriame ne tik treniruotųsi Lietuvos, užsienio sportininkai, medžiotojai ir šauliai mėgėjai, bet ir būtų vykdomos  varžybos. Vykdant tarptautines varžybas ir stovyklas, ypač  naudinga būtų vietinėms kaimo turizmo sodyboms, maitinimo įstaigoms. Aukštadvaryje taip pat galėtų atsirasti nedidelė irklavimo sporto bazė. Šalia Aukštadvario yra galimybė įrengti nedidelę kalnų slidinėjimo trasą  bei yra idealios sąlygos lygumų slidinėjimui, turizmo, orientavimosi ir kalnų dviračių MTB sportui. Šių sporto šakų infrastruktūrą galima įrengti ir kitose, gal net mažiau kaimo turizmui palankiose, seniūnijose.

Bent minimali sporto infrastruktūra sukurta ir kitose, dar mažesnėse rajono kaimiškose vietovėse, būtų naudinga tiek vietos gyventojams, tiek ir kaimo turizmo sodybų svečiams, kuriems apsilankymas taptų patrauklesnis, turint galimybę pasportuoti ir pasimankštinti.

Turiu minčių, kaip apjungti esamus ir kur įrengti naujus dviračių-pėsčiųjų-sveikatingumo takus, kaip ir kur nutiesti taką tarp Vilniaus ir Trakų vaizdingomis ir lankomomis vietovėmis. Žinau, kur galėtų atsirasti naujos poilsio, maudymosi zonos Trakų apylinkėse, kas sumažintų jau esamų paplūdimių apkrovas, bet kartu ir padidintų lankytojų skaičių.

Daug lankytojų pritraukiančių sporto renginių, kaip „Gintarinių irklų“ regata, Trakų pilies smiginio taurė, Trakų pusmaratonis, Trakų triatlonas ateityje tik daugės.

Apie medicininį turizmą-buvusių Trakų globos namų bendrabučio pastatą naudingiausia paversti gydykla, teikiančia ne tik reabilitacijos, bet ir odontologijos, ortopedijos ir kitokias medicinines paslaugas. Tai ir papildomos darbo vietos, pajamos Savivaldybės biudžetui, vietiniams verslininkams, nes pacientai lankys ir miesto kavines, įsigys suvenyrų. Lietuva, jos kvalifikuoti medikai ir priimtinos kainos už paslaugas vilioja turtingų Vakarų valstybių gyventojus atvykti čia gydytis.

Visa ši infrastruktūra, kuria naudotųsi ne tik mūsų rajono svečiai, bet ir vietos gyventojai, pritrauktų į rajoną prie jau esančių pažintinio, kultūrinio, poilsinio turizmo dar ir sportinio bei medicininio turizmo mėgėjus, kurie atneštų papildomas pajamas rajono gyventojams, Savivaldybės biudžetui, sukurtų naujų darbo vietų.

Kadangi mūsų rajone pramonės plėtra ribota, privalome pasinaudoti tuo, ką davė gamta ir pasiekti ekonominio Trakų rajono suklestėjimo. Suvieniję gyventojų, bendruomenių, seniūnijų, savivaldybės, jos įstaigų, saugomų teritorijų direkcijų, verslininkų pastangas, jėgas ir lėšas, sudarę palankias sąlygas investuotojams bei glaudžiai dirbdami su LR Vyriausybe, KKSD, LTOK, Turizmo departamentu turime pasiekti norimų rezultatų. Ir tai mes galime!

Šarūnas Ūsas, , kandidatas į Trakų rajono savivaldybės tarybos narius Nr. Sąraše 5

LSDP Trakų r. skyriaus pirmininkės pavaduotojas

Politinė reklama. Bus apmokėta iš LSDP rinkimų kampanijos sąskaitos. Užs. Nr. 217

 

Naujienos iš interneto