Lentvaryje baigtos rekonstruoti Bažnyčios, Lauko ir Geležinkelio gatvės

Bene didžiausias pastarojo meto rajono savivaldybės investicinis projektas – Lentvario miesto Bažnyčios, Lauko ir Geležinkelio gatvių rekonstrukcija – finišuoja. Tam, kad įgyvendintą projektą dar šiemet priimtų Valstybinė statybų komisija, liko tik nežymūs pataisymai.

Rekonstruotomis gatvėmis, nauja jų infrastruktūra jau naudojasi lentvariečiai. Ar viskas padaryta, kaip planuota, ką dar būtų galima patobulinti, į apžiūrą rajono savivaldybės vadovus bei specialistus, Lentvario seniūnijos atstovus  pakvietė šį trejus metus trukusį projektą vykdęs rangovas – bendrovė „Lemminkainen Lietuva“.

Atnaujintas Lentvario gatves apžiūrėjo rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, merės pavaduotoja Marija Puč, savivaldybės skyrių vadovai, darbuotojai, rangovo bei subrangovų atstovai.

Rekonstruojant gatves buvo pakeista visa  inžinerinė infrastruktūra, įrengti šaligatviai ir apšvietimas, išklotas naujas asfaltas.

Bažnyčios gatvė, po rekonstrukcijos virtusi jaukia pėsčiųjų alėja, galima sakyti, tapo Lentvario širdimi. Prie bažnyčios esančioje erdvėje rengiamos šventės, po visą gatvę mėgsta pasivaikščioti miestelėnai. Beje, rajone įgyvendinus dar vieną  – vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo projektą, kameros įrengtos ir rekonstruotose gatvėse, tad lentvariečiai ne tik gyvena gražiau, patogiau, bet ir saugiau.

Trijų Lentvario gatvių rekonstrukcijos projektas pradėtas įgyvendinti 2012 metų  vasarą. Gatves buvo numatyta rekonstruoti per 32 mėnesius, atlikta daugiau nei 10 mln. 239 tūkst. litų vertės darbų. Projektas iš esmės jau baigtas, įsipareigojimai įvykdyti.

lentvario projektas
Trejus metus vykdytas Lentvario trijų gatvių rekonstrukcijos projektas baigtas. Bendroje nuotraukoje Bažnyčios gatvėje – savivaldybės ir rangovo bendrovės „Lemminkainen Lietuva“, subrangovų atstovai.
lentvaris 4
Bažnyčios gatvė po rekonstrukcijos virto jaukia alėja.

Didžioji projekto dalis buvo finansuojama iš ES Ekonomikos augimo veiksmų programos pagal priemonę “Savivaldos transporto infrastruktūros modernizavimas”, dalis lėšų skirta iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos, valstybės bei rajono savivaldybės biudžetų.

Sigita NEMEIKAITĖ,
Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė,

 Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto