Švedija susidomėjo Trakų ir Vilniaus regiono kultūra

Gruodžio 1 dieną rajono savivaldybėje viešėjo  Švedijos Västra Götaland regiono Kultūros reikalų komiteto delegacija, su rajono vadovais aptarusi kultūrinių mainų, patirties apsikeitimo galimybes.

Šiame susitikime dalyvavo rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, vicemerė Marija Puč, savivaldybės administracijos direktorius Jonas Liesys, savivaldybės kultūros ir turizmo specialistai. Švedų delegacijai atstovavo Västra Götaland regiono Kultūros reikalų komiteto viceprezidentas Lars Nordström, šio komiteto pirmininkas Conny Brännberg, kultūros reikalų direktorius Staffan Rydén, kultūros regioninės plėtros specialistas Lars Lundgren, tarptautinių santykių vadovas Rolf Malm.

Tai jau antrasis švedų vizitas Trakuose. Pirmąjį kartą jie viešėjo spalį ir išsamiai domėjosi tiek mūsų rajono, tiek viso Vilniaus regiono kultūros sritimi. Trakuose svečiai iš Švedijos  susipažino su  miesto ir  rajono kultūros ir turizmo vertybėmis, renginiais, apžiūrėjo Trakus, aplankė Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčią, Užutrakio dvarą, klausėsi Trakų meno mokyklos koncertinės programos.

Vizito metu aplankytos ir Vilniaus miesto, Širvintų ir Ukmergės savivaldybės. Bendrauta su Kultūros ministerijos, Kultūros paveldo departamento, Švedijos ambasados atstovais.

Gruodžio 1-ąją dar kartą apsilankę svečiai iš Švedijos gilino jau užsimezgusią pažintį, pasidžiaugė būsimomis perspektyvomis ir patvirtino norą bendradarbiauti bei plėtoti kultūros ryšius  tarp Västra Götaland ir Vilniaus regionų.

Tą pačią dieną Švedijos delegacija su Vilniaus regiono plėtros taryba pasirašė kultūrinio bendradarbiavimo susitarimą. Šis susitarimas sudarys galimybes rengti  bendrus projektus,  mainų programas folkloro, liaudies muzikos, amatų, teatro, chorų veiklos, filmų, scenos meno, tradicijų puoselėjimo, jaunimo veiklos kultūroje, tarpinstitucinio bendradarbiavimo ir kt. srityse.

Svečiai iš Švedijos domėjosi ir Trakų kultūros paveldo palikimu.
Svečiai iš Švedijos domėjosi ir Trakų kultūros paveldo palikimu.

 

Trakų rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto