Išvalykime kiemus Lentvaryje

Kopija iš redag (1 of 1)-2

Pradėjus tyrinėti Lentvario daugiabučių kiemus bei gatves, pastebėjau, kad stovi daugybė nenaudojamų, senų, su išdaužytais langais transporto priemonių. Didžiausia problema yra ne vizualinis miesto įvaizdis, bet ir taip maži ir ankšti kiemai, nuo tarybinių laikų suprojektuotos mažos automobilių stovėjimo aikštelės. Tokiu atveju kyla didelė pagunda automobilius statyti ant žalios vejos, o tuo tarpu kaimynas nesugeba sutvarkyti ar pašalinti iš stovėjimo aikštelės savo kelis metus nenaudojamo automobilio.

Pagal teisės aktų reikalavimus, seni ir nenaudojami automobiliai Lietuvoje turi būti saugiai ir nekenkiant aplinkai išardyti, susidariusios atliekos perdirbamos ar panaudojamos pakartotinai. Tačiau vis dar nemažai nelegalių nenaudojamų automobilių supirkėjų išardo juos, vertingas dalis ir atliekas parduoda, o dalis, kurių negali pelningai parduoti, tiesiog išmeta į pamiškes, pakeles ar sudegina tam nepritaikytose vietose. Tokių vietų galima surasti aplink Lentvario miestą įsikūrusiose garažų bendrijose ar šalia jų.

Gyventojai ir įmonės, dėl įvairių priežasčių kiemuose laikantys nebenaudojamus, nebevažiuojančius automobilius, nusižengia teisės aktų reikalavimams ir gali būti baudžiami už aplinkos taršą, todėl rekomenduojame atsikratyti nebevažiuojančiais automobiliais jau šiandien. Yra daugybė įmonių užsiimančių naudotų automobilių supirkimu ir tvarkančių juos pagal visus teisės aktų reikalavimus. Kiekvienas iš mūsų galime prisidėti, kad mūsų miestas taptų gražesniu.

Prašome visų gyventojų ir įmonių pastebėjusių apie aplinką teršiančią, eismą trukdančią, eksploatuoti netinkamą transporto priemonę informuoti atsakingas, kontrolę vykdančias institucijas. Taip pat apie pažeidimus galima pranešti Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociacijos internetiniame puslapyje www.autotvarkymas.lt.

Inutė NEVEROVSKIENĖ,

Nuotr. autorės

__________________________

Automobilių parkavimas daugiabučių kiemuose – amžina problema, kurią galima išspręsti, pavyzdžiui, sumontavus vartus. Tačiau, kad automatiniai stumdomi vartai būtų sumontuoti, reikia nueiti netrumpą kelią: gauti visų daugiabučio gyventojų sutikimus, leidimus ir sutvarkyti kitus dokumentus. Tačiau, nepaisant to, vis daugiau daugiabučių gyventojų ryžtasi priimti šį sprendimą. Tai padeda išvengti ir kiemų užgriozdinimo senomis transporto priemonėmis, nes gyventojai, besinaudojantys aikštele, turi prisidėti finansiškai pagal tai, kiek transporto priemonių kieme stato.

PR

Naujienos iš interneto