Galvė Jazz fiestoje vasarą išlydi Lotynų Amerikos ritmai

Federico Manzanares
Federico Manzanares

Karšti Lotynų Amerikos ritmai drebins džiazo laivą Galvė Jazz fiestoje rugpjūčio 23-iosios vakarą. Tai paskutinis šios vasaros džiazo koncertas Trakuose ir jis nuskambės su trenksmu.
Fiestoje vieši Argentinos muzikos kultūrai atstovaujantis publikos numylėtinis Federico Manzanares. Šis atlikėjas koncertuoja su fiestos „vizitine kortele“ LRT grupe.
Federico yra vienas pirmųjų, į Lietuvą atvežęs salsą. Labai šiltai su publika bendraujantis ir šmaikštaujantis dainininkas sukuria tokią nuotaiką, kad bet kuris vakare dalyvaujantis pasijaučia esąs Lotynų Amerikoje, kur linksmybės, šokiai, muzika įtraukia į didelę, niekad nesibaigiančią  šventę.
Lotynų Amerikos stiliumi gros vieni geriausių, profesionaliausių Lietuvos džiazo muzikantų.
LRT grupės vadovas Dainius Pulauskas – vienas iškiliausių Lietuvos džiazo kūrėjų, meistriškas pianistas, klavišininkas, išskirtinis lyderis bei savitas kompozitorius. D. Pulauskas  taip pat rengia solines programas kaip pianistas ir su grupe yra koncertavęs daugelyje prestižinių Europos, Azijos, Afrikos ir Amerikos džiazo festivalių.
Valerijus Ramoška – vienas veikliausių Lietuvos džiazmenų, virtuoziškas trimitininkas, puikiai išmanantis moderniojo džiazo stilius ir valdantis platų raiškos priemonių arsenalą. Iškilus solistas ir lankstus, lengvai prisitaikantis prie įvairių lyderių ir stilių. Per savo muzikinę karjerą koncertavo daugelyje pasaulio šalių.
Linas Būda yra vadinamas legendiniu  Lietuvos roko ir metalo scenos atstovu, tačiau bene labiausiai yra išgarsėjęs kaip džiazo scenos perkusijos meistras. Kūrybingas, įvairiaplanis muzikantas yra neatsiejamas nuo LRT grupės kūrybos ir įvaizdžio.
Domas Aleksa – tai vienas geriausių Lietuvos bosininkų. Būdamas vos 22 metų, jis spėjo dalyvauti bei tapti ne vieno mūsų šalies ir užsienio džiazo konkursų laureatu. D. Aleksa vienoje scenoje yra grojęs tiek su Lietuvos džiazo muzikos grandais, tiek ir su pasaulinėmis legendomis.
Renginį remia Trakų rajono savivaldybė. „Galvės“ laivas išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai) 19.30 val.
Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt. Organizatorius VšĮ Baltų amatai, kontaktinis tel. . 8 612 852626. Interneto svetainė www.trakaijazz.lt

Naujienos iš interneto