Trakus papuošė floristinė Lietuvos valdovų karūna

Apžvalgos priešais pilį aikštelėje prie pastatytos floristinės Lietuvos valdovų karūnos koncertavo tarptautinio fokloro festivalio „Baltica“ dalyviai. Nuotraukoje – ukrainiečių ansamblis „Serpanok“.
Apžvalgos priešais pilį aikštelėje prie pastatytos floristinės Lietuvos valdovų karūnos koncertavo tarptautinio fokloro festivalio „Baltica“ dalyviai. Nuotraukoje – ukrainiečių ansamblis „Serpanok“.

Liepos 5-ąją, Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dienos išvakarėse, Trakuose laukė ir įspūdingos staigmenos, ir išskirtinės dovanos.

Staigmena  buvo  tarptautinio  folkloro festivalio „Baltica“ dalyvių viešnagė ir koncertas pilies apžvalgos aikštelėje. Įstabioje Galvės ežero panoramoje su salos pilimi gėrėjomės Kroatijos, Vengrijos, Latvijos, Azerbaidžano, Ukrainos, Baltarusijos ansamblių pasirodymais.

Ypatinga dovana – aikštelę papuošusi Lietuvos valdovų karūna su penkiais sostais. Šia originalia  floristine  kompozicija miestelėnus ir svečius nudžiugino Trakų seniūnija kartu su vienu garsiausių šalies floristų  Marijumi Gvildžiu.  Sostai simbolizuoja penkias Lietuvos sostines: Vorutą, Kernavę, Senuosius Trakus, Vilnių, Kauną ir yra skirti  penkiems Lietuvos kunigaikščiams: Gediminui, Kęstučiui, Algirdui, Vytautui,  Jogailai.

Miesto seniūnas Kęstutis Vilkauskas atskleidė paslaptį, kad floristinė Lietuvos valstybę simbolizuojanti karūna neatsitiktinai papuošė miestą. Tai pirmas žingsnis į būsimą floristikos festivalį, kurį ketinama surengti kitų metų vasaros pradžioje.

„Trakai yra išskirtiniai. Tai istorinis miestas, supamas unikalaus kraštovaizdžio. Tai muziejus po atviru dangumi. Todėl kilo idėja, kad atvykę į Trakus turistai surastų ne tik pilis, kibinus, bet ir naujus, į gamtovaizdį įsiliejančius objektus – floristines skulptūras, kurios puoštų miestą iki pat rudens“, – dalijosi būsimu sumanymu šios idėjos sumanytojas M. Gvildys.

Želdynų skulptūros iškiltų įvairiose miesto vietose ir taptų naujais traukos objektais. Jas kurtų menininkai iš šalies ir užsienio, tikimasi į šį kūrybos procesą įtraukti miesto  gyventojus.

Liepos 5-ąją Trakuose pastatyta  floristinė Lietuvos valdovų karūna  miestą puoš iki pat turizmo sezono pabaigos.

„Vykstant ypač laukiamiems Kalėdų Senelių sostinės renginiams, karūną pasipuošime eglių šakelėmis ir turėsime naują puošmeną – ir Kalėdų Seneliams, ir vaikams“, – sakė Trakų seniūnas K. Vilkauskas.

Sigita Nemeikaitė,
Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė

Autorės nuotr.

Naujienos iš interneto