Muzikos mokyklos mokiniai siekė rekordo

Mokytojos A. Mačėnės nurodymai mokiniams prieš koncertą
Mokytojos A. Mačėnės nurodymai mokiniams prieš koncertą

Visų Lietuvoje veikiančių “Yamaha” mokyklų mokiniai, pažymėdami savo mokyklos 20-ąjį mokslo metų jubiliejų,  vienu metu 62 Lietuvos vietovėse surengė po tokį patį koncertą, siekdami patekti į Lietuvos rekordų knygą.
Visuotiniame koncerte dalyvavo apie pusšešto tūkstančio šios mokyklos jaunųjų muzikantų. Trakų kultūros rūmuose surengtame koncerte dalyvavo 86 “Yamaha” mokyklų mokiniai iš Trakų, Aukštadvario ir Vilniaus.
Visų koncertų pradžioje buvo atliekama L. van Beethoveno “Odė džiaugsmui”. Koncertą vedė vilnietis gitaros mokytojas Algimantas Pauliukevičius. Koncertas baigėsi visų dalyvių įspūdingai sudainuotu “Yamaha” muzikos mokyklos himnu.
Trakų rajone „Yamaha“ muzikos mokyklos tinklas vis plečiasi. Trakų klasę  lanko  įvairaus amžiaus mokiniai. Su pačiais mažiausiais dirba mokytoja Edita Dulskienė. Su klavišinių programomis dirba mokytoja Asta Mačėnė. Vaikai mokosi pas gitaros mokytoją Algimantą Pauliukevičių, kuris yra puikus gitaros virtuozas, gitaros muzikos puoselėtojas ir propaguotojas, styginių ir gitaros festivalių organizatorius, paruošęs ne vieną gitaros konkursų nugalėtoją ir prizininkus.
“Yamaha” muzikos mokyklos Aukštadvario klasė gyvuoja trečiuosius mokslo metus. Mokykloje mokosi 29 mokiniai. Čia mokomasi groti klavišiniais, išilginėmis fleitomis, skambinti gitaromis, dainuojama.
Aukštadvario klasės administratorė ir mokytoja, veikli, energinga, iniciatyvi trijų vaikučių mama Asta Mačėnė, šią veiklą pradėjo 2011 metais, grįžusi į savo gimtąjį miestelį.
„Yamaha“ muzikos mokyklos Aukštadvario klasės mokiniai dalyvauja įvairiose Aukštadvario seniūnijos ir Trakų Kultūros Rūmų Aukštadvario padalinio organizuojamose šventėse.
Vasaros metu mokykla organizuoja vasaros muzikos kursus atvykstantiems pavasaroti, vaikams, besisvečiuojantiems Aukštadvaryje iš kitų miestų, taip pat ir tiems, kurie nenori atostogauti, kurie su muzika ir daina smagiai leidžia vasaros atostogas.
„Yamaha“ muzikos mokyklos klasės yra Lentvaryje ir Trakų Vokėje.
Lentvario klasėje su ankstyvojo amžiaus vaikams skirtomis programomis dirba Rita Radzevičienė, o su klavišinių programomis – Jevgenijus Barkovskis.
Trakų Vokėje vaikus moko Rita Radzevičienė.

Kęstutis Petkūnas
Autoriaus nuotr.

Naujienos iš interneto