„Buvo naktis švento Jono…“

Rrusų dainos ansamblis „Zabava“
Rrusų dainos ansamblis „Zabava“

Greitai prabėgo trumpiausia vasaros naktis, kurios visi taip laukė…
Nors vakaras nebuvo itin šiltas, bet Joninių šventė prie Graužio ežero sutraukė daug lentvariečių ir miesto svečių. Vyko tinklinio varžybos, futbolo turnyras, taip pat įvairios sportinės rungtys, kur visi norintys galėjo išmėginti savo jėgas.
Po sportininkų apdovanojimų pro jievaro vartus atėjo šventinė eisena su dalyviais, svečiais ir žiūrovais. Miesto seniūnas V. Rukšėnas ir Trakų rajono savivaldybės tarybos narė T. Solovjova bei Lentvario kultūros rūmų direktorė O. Ochmanienė pasveikino visus varduvininkus  ir įteikė padėkos raštus šventės rėmėjams.
Garbinant ugnies deivę Gabiją buvo uždegtas Joninių aukuras ir prasidėjo šventė. Lentvario kultūros rūmų kolektyvas su daina „Buvo naktis švento Jono“ sveikino visus susirinkusius. Smagiai grojo vilniečiai „Vydragos“ muzikantai, pasirodė „Lendvarės“ ir „Jaunimėlio“ šokėjai (vad. R. Blikertienė), dainavo folkloro ansamblis „Klevynė“ (vad. I. Okuškienė), Elžbieta Oleškevič kartu su A-tm šokėjomis, taip pat svečiai iš Trakų – ansamblis „Zabava“ (vad. D. Nedveckis). Merginos ir moterys tradiciškai su dainomis į ežerą nuplukdė savo vainikėlius, o iki vėlumos žiūrovus linksmino duetas „Bremenai“.
Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja Lentvario seniūnijai ir rėmėjams: UAB „Algekta“, UAB „Kilimai“, UAB „Lentvario mediena“, UAB „Nemuno banga“, A. Zinkevič firmai „Optima Vestra“, UAB „Rumida“, UAB „Skonio linija“, UAB „Statybų bazė“, UAB „Ligamis“.

Naujienos iš interneto