Aukštadvario žemės ūkio mokykloje – gimnazijos skyrius

IMG_0369

Aukštadvario žemės ūkio mokykla pernai atšventusi 90-ties metų jubiliejų, šiemet vėl turi kuo pasidžiaugti. 2014 m. vasario 03 d. Švietimo ir mokslo ministro įsakymu Nr. V-67 buvo patvirtintas vidurinio ugdymo programų akreditavimo planas 2014 metams, kuriame Aukštadvario žemės ūkio mokykloje vidurinio ugdymo programos akreditacija buvo numatyta 2014 metų I pusmetyje.
Š. m. balandžio 09-11 dienomis mūsų mokykloje vykdoma vidurinio ugdymo programa buvo vertinama pagal akreditacijos kriterijus. Pagrindinis akreditacijos tikslas įvertinti ir nustatyti ar vidurinio ugdymo programos įgyvendinimo kokybė atitinka akreditacijos kriterijus, kad žemės ūkio mokykloje galėtų būti įsteigtas gimnazijos skyrius.
Švietimo ir mokslo ministerijos sudaryta kompetentinga vertinimo grupė, remdamasi  akreditacijos kriterijais, tikrino I ir II kurso (11 ir 12 klasių) mokinių mokymosi sėkmingumą ir pasiekimus. Buvo vertinama kaip mokyklos pedagoginiai darbuotojai pasirengę organizuoti ugdymo procesą ir ugdyti pagal vidurinio ugdymo programą, kaip teikiama švietimo pagalba mokiniams, t.y. pagalba mokantis, profesinio informavimo ir ugdymo karjerai pagalba. Vertinimo grupės nariai analizavo mokymosi aplinkos tinkamumą ugdymo turinio įgyvendinimui bei sporto bazės atitikimą mokinių sportinio ir sveikatingumo ugdymo reikalavimus.
Mokyklos bendruomenė su nekantrumu laukė vertinimo grupės ataskaitos ir tos dienos, kada bus galima visiems kartu pasidžiaugti bendro darbo rezultatais. Pagaliau tikslas pasiektas – 2014 m. birželio 02 d. švietimo ir mokslo ministro įsakymu Nr. V-497 „Dėl Aukštadvario žemės ūkio mokyklos vidurinio ugdymo programos akreditacijos“ akredituota vidurinio ugdymo programa.
Šio tikslo siekimas –  tai  kryptingas, nuoseklus ir atkaklus sąžiningas darbas. Todėl džiaugiamės ir didžiuojamės,  kad mokyklos bendruomenės nuoširdus darbas yra įvertintas – mokiniai, nuo š. m. rugsėjo 01 dienos pasirinkę vieną iš mūsų mokyklos siūlomų profesinio mokymo programų (smulkiojo verslo paslaugų teikėjo, technikos priežiūros verslo darbuotojo, automobilių mechaniko, virėjo ir kt.), kartu galės įgyti vidurinį išsilavinimą Aukštadvario žemės ūkio mokyklos gimnazijos skyriuje.

Liucija Venckienė,
metodininkė
Juozas Juknevičius,
direktoriaus pav. ugdymui

Naujienos iš interneto