Kaziukas Lentvario gimnazijoje

                      Kovo 4 d. Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijoje vyko Kaziuko Mugė. Jau tradicija tapusią šventę šiemet vėl organizavo technologijų mokytojos Aurelija Balakauskienė bei Henrieta Stachovskienė. Mokytojos ne tik suorganizavo šventę, rūpinosi tvarka, bet ir padėjo vaikams paruošti rankų darbo prekes.

Vaikai prekiauja rankų darbo gaminiais Adrijos Naskauskaitės nuotr.
Vaikai prekiauja rankų darbo gaminiais
Adrijos Naskauskaitės nuotr.

                      Pertraukų metu visa gimnazija ošė nuo jaunuolių susispietusių mugėje. Kadangi šiemet Šv. Kazimiero šventė sutapo su Užgavėnėm, netrūko ir persirengėlių. Prekiavo ir raganos, ir velniai. Smagi liaudiška muzika kėlė nuotaiką, čigonaitės kvietė mugės svečius šokiui. Visi linksmai leido laiką, tiek apsipirkinėdami, tiek patys prekiaudami. Šventė ypač patiko penktų klasių moksleiviams, kuriems tokia mugė buvo nauja patirtis. Vaikai džiaugėsi uždirbtais pinigėliais ir nuoširdžiais atsiliepimus apie jų parduotas prekes.

Mugės dalyviai
Mugės dalyviai

                    Akį  itin traukė rankų darbuo papuošalai, įvairūs kepiniai, kiti skanėstai. Gimnazijos mokiniai turėjo galimybę ne tik įsigyti įvairių prekių, gardėsių, bet ir apsilankyti restorane, sudalyvauti loterijose. Šiemet mugės metu buvo galima žaisti video žaidimus, išsiburti ateitį.

Čigonaitė
Čigonaitė

                      Džiugu, kad tokios šventės skatina vaikų kūribingumą, ugdo jų verslumą, sumanumą, skatina bendrauti ir bendradarbiauti. Už surengtą šventę dėkojame organizatorėms – technologijų mokytojoms Aurelijai Balakauskienei ir Henrietai Stachovskienei.

Adrija Naskauskaitė

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos gimnazistė

Naujienos iš interneto