Įvyko pirmoji Lentvario Kaziuko mugė

Pirmąją kalendorinio pavasario dieną, kovo 1-ąją, Lentvario miesto gyventojai ir miesto svečiai nuo pat ankstyvo ryto rinkosi prie parapijos namų, kur vyko pirmoji Lentvario Kaziuko mugė, organizuojama Lentvario kultūros rūmų ir Lentvario seniūnijos. Miesto gyventojai buvo nustebinti šia organizuojama švente ir buvo aktyvūs, nors atšiaurus vėjas bandė visų lentvariečių atsparumą žiemiškiems orams.

P1230944
Koncertinėje programoje dalyvavo Lentvario miesto kolektyvai: šokių kolektyvai „Lendvarė“ ir „Jaunimėlis“, vokalinis kolektyvas „Klevynė“, lenkų ansamblis „Landvarovianie“ ir svečiai iš Trakų Vokės bendruomenės kultūros centro – liaudiškos muzikos kapela „Vacio armonikėlė“. Šaunūs kolektyvai, su smagiomis renginio vedėjomis Viktorija Šamatovičiene ir Evelina Kislych, susirinkusius džiugino linksmomis dainomis bei šokiais ir neleido žiūrovams sušalti. Prisišokus ir prisidainavus buvo deginama Morė, kurią miesto šventei pagamino ir padovanojo Rykantų bendruomenės nariai. Morės deginimas, kaip žinia, simbolizuoja negandų ir negerovių sunaikinimą, o šūksniais „Žiema, žiema, bėk iš kiemo“ bandėme prisišaukti pavasarį.

Kaziuko mugėje prekiauta įvairiais rankų darbo dirbiniais, papuošalais, žaislais, verbomis, pintinėmis, mezginiais. Meistrų sulaukta ne tik iš Lentvario miesto ir organizacijų, bet ir svečių iš kitų Lietuvos kampelių. Visi smaližiai galėjo save palepinti saldumynais, įvairiais sausainiais, šakočiais bei riestainiais. Džiugino Lentvario miesto gyventojų aktyvumas ir gausa, taigi tikimės, jog kitais metais prekybininkų ir pirkėjų bus dar daugiau.

P1230882

Už šią puikią miesto šventę, norime padėkoti Lentvario miesto seniūnijai, Rykantų bendruomenės pirmininkui Česlovui Jociui ir jo žmonai Barbarai, privatiems rėmėjams Vaicekui Daunoravičiui, Ingai Tomkovidienei. ir tikimės tolesnio gražaus bendradarbiavimo. Taip pat dėkojame visiems Lentvario miesto gyventojams ir tikimės, jog kitų metų Kaziuko šventė bus dar didesnė ir linksmesnė.

Lentvario kultūros rūmų informacija
Parengė Ieva Skaistytė

Naujienos iš interneto