Sveikatingumo mėnuo Lentvario bendruomenėje

DSC_4008Trakų rajono Lentvario bendruomenė, vadovaujama trenerės-sporto mokytojos Laimos Sinkevičienės, vasarį dalyvavo sveikatingumo renginiuose. Jaunimas ir senjorai, susirinkę  Lentvario M. Šimelionio gimnazijoje, mankštinosi, išmoko šiaurietiško ėjimo technikos bei dalyvavo pratybose, mokėsi linijinių šokių.
Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Metodinės pagalbos ir strategijos formavimo skyriaus visuomenės sveikatos administratorė Virginija Rudaminienė skaitė pranešimus „Kelias į sveiką gyvenseną“ ir „Sveika mityba padeda išsaugoti ir stiprinti sveikatą“ bei priminė, kaip nelaimės atveju gaivinti nukentėjusįjį. Rekomenduojamas krūtinės ląstos paspaudimų ir oro įpūtimų santykis gaivinimo metu – 30 paspaudimų ir du įpūtimai. Juos reikia atlikti sparčiai, mažiausiai 100 paspaudimų per minutę, bet ne daugiau kaip 120 kartų; spaudimo gylis – ne mažiau kaip penki centimetrai.
V. Rudaminienė pasidžiaugė bendruomenės iniciatyvomis ir paskatino kuo daugiau laiko praleisti aktyviai. Priminta, kad maistas gali būti ne tik sveikas, bet ir sveikatinantis – jeigu vadovaujamasi tam tikrais principais ir saiku. Saikingumas yra vienas svarbiausių mitybos principų. „Turėtume skirti pakankamai dėmesio įsigyjamų maisto produktų kokybei ir domėtis, kas rašoma jų etiketėse. Sveikatą daugeliu atvejų lemia žinios ir asmeninės pastangos jas taikant praktikoje“, – linkėjo sveikatos ir geros savijautos V. Rudaminienė.
Vasario sveikatingumo renginiuose lentvariškiai įgijo sveikos gyvensenos įgūdžių, sužinojo apie aktyvaus poilsio naudą, streso valdymą, valstybės finansuojamas prevencines programas. Į sveikatos stiprinimo renginius bendruomenė rinksis ir ateityje.

Sveikatos mokymo ir ligų
prevencijos centro informacija
V. Rudaminienės  nuotr.

Naujienos iš interneto