Kelionė į sveikatos šalį

P1000115
Mokiniai ruošiasi sportuoti. Irenos Rudzis nuotr.

Sveikata – didžiausia vertybė ir rūpintis ja turime nuo pat mažens. Kaip tai daryti mus moko tėveliai, pedagogai, sveikatos specialistai?

Spalio 25 d. Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinėje mokykloje įvyko mokyklinis etapas Tarptautinio konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“, kurio tikslas buvo patikrinti visų dalyvavusių konkurse žinias apie sveikatą bei gebėjimus ja tinkamai pasirūpinti. Konkurso koordinatorė buvo mokyklos direkoriaus pavaduotoja Regina Sinkevičienė.

Konkurse dalyvavo 1–4 klasių ir priešmokyklinės grupės mokiniai. Kiekviena komanda privalėjo turėti komandos pavadinimą, šūkį, emblemą. Konkurso užduotys susidėjo iš judėjimo, saugaus eismo bei pirmosios pagalbos užduočių, komandų kapitonų rungties, testo sveikos gyvensenos tematika, užduoties pedagogui ir sveikatos priežiūros specialistui bei komandinės užduoties prevencinės veiklos klausimais.

Pirmoje rungtyje (komandos pristatyme) 4 klasės mokinių komanda

„Vitaminai“ nuotaikingai eiliuotu mini spektakliuku pristatė save kaip vitaminus – labai svarbų sveikos mitybos elementą. 3 klasės komanda „Obuoliukai“ pristatė šokį su akrobatikos elementais ir pavaišino visus dalyvius obuoliais. Antros klasės „Daržovių komanda“ dainavo dainelę „Daržovių puota“. Pirmos klasės komanda „Sveikuoliai“ šoko ir deklamavo. Priešmokyklinės grupės komanda „Žuvytės“deklamavo eilėraštį apie sveikatą.

Antroje rungtyje komanda turėjo sudėti tris sukarpytus kelių eismo ženklus ir parodyti tą, kurio pavadinimą pasakė renginio komisijai. Tuo pačiu metu, kol vaikai dėliojo ženklus, pedagogai su visuomenės sveikatos specialiste Liudmila Kudriašova atliko trečios rungties užduotį – atsakyti į higienos ir visuomenės sveikatos priežiūrą mokykloje.

Ketvirtoji rungtis buvo skirta komandų kapitonams – jiems teko rūšiuoti šiukšles į geltonos, žalios ir mėlynos spalvų maišelius.

Penktoje rungtyje konkurso dalyviai atliko judriąsias užduotis (estafetes), kurias paruošė ir pravedė mokyklos kūno kultūros mokytojas Viktaras Ustilo.

Šeštoji rungtis buvo skirta komandai. Vaikai gavo piešinėlį, kuriame pavaizduota pavojinga kasdienė situacija ir turėjo nupiešti, kas gali pavojingo atsitikti duotu atveju bei apie tai papasakoti komisijos nariams.

Tuo metu, kai komisija skaičiavo taškus, mokyklos chorėografė Agnė Sinkievičiūtė pakvietė konkurso dalyvius bendram šokiui, kuris pakėlė nuotaiką visiems.

Pradinių klasių amžiaus grupėje nugalėtojais tapo trečios klasės komanda „Obuoliukai“, kuri atstovaus mūsų mokyklai konkurso rajoniniame etape.

Visi dalyviai buvo apdovanoti įsteigtomis VPK Trakų rajono policijos komisariato atminimo dovanėlėmis, kurias įteikė Viešosios policijos skyriaus prievencijos poskyriaus specialistė Viktorija Jurčenko.

Visos komandos liko linksmos ir patenkintos, kad pagilino sveikos gyvensenos žinias, kurios, tikima, taps neatsiejama vaikų kasdienio gyvenimo dalimi.

 

Lentvario HenrikoSenkevičiaus

vidurinės mokyklos pradinio

ugdymo metodinės grupės narės

Naujienos iš interneto