LENTVARYJE – INTERAKTYVI PARODA VASARIO 16-AJAI

Lentvario miesto biblioteka artėjant Vasario 16-ajai paruošė renginių ciklą visoms skaitytojų grupėms.

Didelio susidomėjimo sulaukė Lietuvos valstybės atkūrimo dienai parengta paroda  „Lietuvos valstybės atkūrimo diena“, kurioje pristatomi visi dvidešimt 1918 m. vasario 16 d.  signatarai.

Signataras (lot. signator, kilm. signatoris – liudininkas (prispaudžiantis antspaudą prie testamento ar sutuoktuvių dokumento)) – šalis, sudaranti tarptautinę sutartį; taip pat asmuo, pasirašantis tą sutartį savo valstybės vardu, arba asmuo, pasirašantis kokį nors susitarimą ar pareiškimą. Taigi visi parodoje pristatomi signatarai tapo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo liudininkais pasirašydami po Nepriklausomybės Aktu. Parodoje prie kiekvienos signataro nuotraukos pateiktas trumpas aprašymas, o norint su informacija susipažinti plačiau, reikia skenuoti specialiai sugeneruotus QR kodus.

Paroda buvo parengta pagal Lietuvos Respublikos Seimo svetainėje (www.lrs.lt) pateikiamą informaciją. Aplankę parodą galite išsamiai susipažinti su signatarų gyvenimais – kokie jie buvo iki Vasario 16-osios ir po jos. Lentvario bibliotekoje taip pat eksponuojama Nepriklausomybės Akto kopija su originaliu VDU profesoriaus Liudo Mažylio parašu, kurią jis padovanojo bibliotekai po apsilankymo 2021 m. rugsėjo 20 d.

NVŠ programos ,,Kūrybiškumo ir saviraiškos studija“ lankytojai su vadove Jurgita taip pat paminėjo artėjančią Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – popietės bibliotekoje metu skenavo QR kodus ir apžiūrėjo parodą, prisiminė, kaip giedamas Lietuvos Respublikos himnas, kokios yra mūsų vėliavos spalvos, kaip jos išsidėsčiusios. Žinias vaikai užtvirtino gamindami trispalves širdeles, kaip meilės savo Tėvynei išraišką.

Renginių ciklą Lentvario bibliotekoje vasario 18 d. 17 val. užbaigs klasikinės gitaros ir poezijos vakaras, skirtas Nepriklausomybės atkūrimo dienai. Vakaro metu klasikine gitara skambins lentvarietis Aleksandr Šubin ir jo mokiniai Artur, Dominyka ir Lurda. Poeziją skaitys Lentvario miesto literatai. Kviečiame dalyvauti.

Dalia BAGDŽIUVIENĖ,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario filialo vedėja

Naujienos iš interneto