Lentvariečių viešnagė Rūdiškėse – su dainomis ir šokiais

1

Kiekvienas, bent kartais apsilankantis Lentvaryje vykstančiuose renginiuose, yra susipažinęs su Lentvario meno mėgėjų kolektyvų kūryba. Tačiau visai nedažnai pasitaiko viename renginyje pamatyti juos visus – šokančius ir dainuojančius. Nors kasmet rudens pabaigoje vyksta jungtinis meno mėgėjų koncertas, šiemet jis buvo tikrai išskirtinis: „Viltis“, „Klevynė“, „Landwarowianka“, „Rendez – Vous“, „Lendvarė“ ir „Jaunimėlis“, lydimi Lentvario kultūros rūmų kolektyvo, savo kūrybą pristatė už gimtojo miesto ribų: naujame, erdviame Rūdiškių kultūros centre.

 Prieš koncertui prasidedant, kolektyvus ir susirinkusius žiūrovus sveikinimo žodžiais sutiko Lietuvos Respublikos Seimo narys Jaroslav Narkevič, kartu atsivežęs ir staigmeną: muzikinį – poetinį pasirodymą atlikusius artistus. Taip pat renginyje dalyvavo ir Trakų rajono savivaldybės merės pavaduotoja Marija Puč, Trakų rajono savivaldybės tarybos narės Teresa Solovjova ir Alina Kovalevskaja bei Trakų kultūros rūmų direktorius Edvardas Keizik.

2

Lentvariečių pasirodymus pradėjo vyriausieji iš jų – garbūs Lentvario politinių kalinių ir tremtinių choro „Viltis“ nariai, vadovaujami Eugenijaus Barkovskio ir padedami jaunos solistės Jolantos Silevičiūtės. Lietuviškas jų dainas sekė liaudies šokiai, atlikti vieno iš Rimutės Blikertienės vadovaujamų kolektyvų – energingųjų „Jaunimėlio“ šokėjų. Šokius vėl keitė dainos: trečiąjį koncerto numerį atliko smagi lenkų muzikos kapela „Randez – Vous“ (vadovė – Božena Beliak). Tvirtais skambiais balsais be instrumentinio pritarimo lietuvių liaudies dainas atliko Ingos Okuškienės vedamas ansamblis „Klevynė“, o viena iš jo narių ir dzūkišką baiką paporino. Dar trejetą kūrinių sušoko ir jaunatviški greitakojai „Lendvarės“ kolektyvo nariai, kaip ir „Jaunimėlis“, vadovaujami Rimutės Blikertienės. Koncertą romantiškomis natomis pabaigė lenkų dainų ansamblio „Landwarowianka“ dainininkės, vadovaujamos Valentinos Trusevič.

Koncerto dalyviai buvo išlydėti ne tik su aplodismentais, bet ir padėkomis bei dovanomis, įteiktomis Rūdiškių kultūros centro direktorės Marijos Jankovskajos, Lentvario kultūros rūmų direktorės Ievos Skaistytės ir Trakų r. savivaldybės tarybos narės Teresos Solovjovos.

3

Lentvario kultūros rūmų kolektyvas ir mūsų meno mėgėjai nuoširdžiai dėkoja rūdiškiečiams už šiltą priėmimą, o Trakų rajono savivaldybei – už paramą šiam renginiui. Tikimės, kad pavyks išauginti glaudaus bendradarbiavimo tarp mūsų rajono kultūros bendruomenių tradiciją ir susitikti daugelyje renginių ateityje.

4

Maloniai kviečiame ir toliau domėtis kultūra Lentvaryje. Primename, kad visą lapkričio mėnesį Lentvario kultūros rūmuose galima apžiūrėti Stasio Keršio medžio darbų parodą „Miško pasaka“, o lapkričio 24 d. 16 val. Lentvario geležinkelio stoties II aukšte bus pristatytas projektas „Miesto memuarai“ – atidarysime fotografijų parodą ir pakviesime susipažinti su vyresniųjų miesto gyventojų įdomiomis istorijomis, kurias užfiksavo Lentvario jaunimas.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto