Įspūdinga Antano Guogos dovana senjorams

1
Rajono senjorams europarlamentaras A. Guoga dovanojo premjerinį spektaklį.
2
Su senjorais bendravo ir rajono savivaldybės merė E. Rudelienė (centre).

Antanas Guoga, būdamas Europos Parlamento narys(išrinktas nuo Lietuvos liberalų sąjūdžio), politikas, filantropas, verslininkas, nors ir trumpam atvykęs į Lietuvą, niekada neužmiršta savo kraštiečių, susitinka su jais, pabendrauja, išklauso problemas ir stengiasi nežarstyti pažadų, bet padėti ar kažkuo pradžiuginti.

 Štai lapkričio 27 dieną jis pateikė nepaprastai malonią staigmeną – Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ atstovus pakvietė į TonyResort – Anupriškių parką. Daugiau nei 150 senjorų iš Trakų, Lentvario, Kauno ir Vilniaus Anuprišiškėse pasitiko Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, susirinkusius senjorus pasveikino A. Guogos padėjėja Justina Kašėtienė,  kuri ir pakvietė visus pasivaišinti pietumis, nuoširdžiai pabendrauti ir jaustis kaip namie. Senjorai  tik vaišinosi, bet šnekučiavosi, bendravo ir dainavo lietuviškas dainas.

Trakiečiai ir lentvariečiai susipažino su Kauno ir Vilniaus „Bočiais“, apsikeitė adresais ir susitarė ateityje dažniau susitikti, atvykti vieni pas kitus. Popietė neprailgo, nes daina, padėjusi išgyventi ilgus tremties dešimtmečius Sibire, sušildo ir suvienija. Ir, kaip sakė senjorai, jiems nieko daugiau nereikia, kaip galimybės susitikti, pakalbėti, pabendrauti…

 Po nepaprastai šilto ir širdžiai mielo susitikimo Anuprišiškėse senjorai išgužėjo į Vilnių. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre jų laukė pats europarlamentaras A. Guoga. Iki spektaklio pradžios dar buvo likę keliolika minučių, kurias A. Guoga praleido su senjorais, kalbėjosi, linkėjo gražių artėjančių švenčių ir smagaus, gero laiko teatre. Senjorai žiūrėjo premjerinį miuziklą  „Ugnies medžioklė su varovais“ (rež. G. Padegimas). Beje, šios premjeros mecenatas –Antano Guogos paramos fondas. Kompozitorius Giedrius Kuprevičius, pagrojęs fortepijonu solo,  vainikavo miuziklo pabaigą. Tai buvo nuostabu ir nepakartojama.

 Vėlai vakare grįždami namo senjorai spindėjo džiaugsmu ir gera nuotaika. Žavėjosi  A. Guogos asmenybe, žmogumi, kuriam sekasi įgyvendinti savo tikslus ir kuris savo sėkme dalinasi su kitais. Ir, žinoma, dėkojo, dėkojo už puikią dovaną artėjančių Šv. Kalėdų proga.

                                                                                                            Regina BOLOGOVIENĖ

Naujienos iš interneto