Minimas Prezidento institucijos 95-metis

Penktadienis, balandžio 4 d. (Kaunas). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi istorinėje Prezidentūroje, kur dalyvavo Prezidento institucijos 95-mečio minėjime ir apdovanojo istorinių žinių turnyro nugalėtojus.

2014-04-04 Generolo Povilo Plechaviciaus mokyklos kadetu priesaikos, Kaunas DSC_0901

 Prezidento institucijos jubiliejui skirtame turnyre varžėsi moksleiviai iš Kauno Antano Smetonos, Ukmergės Antano Smetonos, Kazlų Rūdos Kazio Griniaus, Kaišiadorių Algirdo Brazausko ir Raseinių Jono Žemaičio gimnazijų.

 Prezidentė finalinio žinių turnyro dalyviams uždavė klausimus apie Prezidento institucijos istoriją ir reikšmę valstybei, rinkimus, institucijos kaitą tarpukariu ir po nepriklausomybės atgavimo.

 Pasak Prezidentės, jaunoji karta, prisiliesdama prie Lietuvos istorijos, daugiau sužinodama apie mūsų valstybingumo raidą ir iškilius šalies veikėjus, padeda išsaugoti gyvą istorinę atmintį ir skatina pasididžiavimą savo šalimi.

 Po turnyro Prezidentė kartu su gimnazistais apžiūrėjo parodą „Varnas varnui akies nekerta? Lietuvos politikai ir visuomeninis gyvenimas Adomo Varno (1879-1979) kūryboje“, skirtą Prezidento institucijos jubiliejui.

2014-04-04 Kaunas, Prezidento institucijos 95 DSC_0645 (1)

 1919 m. balandžio 4 d. Antanas Smetona buvo išrinktas pirmuoju Lietuvos Valstybės Prezidentu. Balandžio 6 d. iškilmingame Lietuvos Valstybės Tarybos posėdyje išrinktasis Prezidentas prisiekė Konstitucijai.

 2014-04-04 Generolo Povilo Plechaviciaus mokyklos kadetu priesaikos, Kaunas DSC_0973

 Jaunųjų kadetų priesaika – įsipareigojimas savo Tėvynei

 Penktadienis, balandžio 4 d. (Kaunas). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankosi Kaune, kur dalyvauja Prezidento institucijos 95-osioms metinėms paminėti skirtuose renginiuose. Istorinės Prezidentūros kieme šalies vadovė pasveikino Generolo Povilo Plechavičiaus mokyklos kadetus ir priėmė jų priesaikas.

 „Jūsų priesaika – tai pažadas ir įsipareigojimas savo Tėvynei. Šiandien prisiimate atsakomybę ne tik už save, bet ir už mūsų visų Lietuvą. Tegul šis pasiryžimas jumyse niekada neblėsta. Tegul kasdien stiprėja Jūsų pareigos jausmas ir noras rūpintis savo Tautos saugumu ir gerove“, – prisiekusiems kadetams sakė Prezidentė.

 Pasak šalies vadovės, pastaruoju metu visas pasaulis dar kartą įsitikino, kad laisvė nėra amžina. Brutali jėga ir vėl griauna ilgus metus puoselėtą taiką, skaldo valstybes ir visuomenes. Anot Prezidentės, tik tuomet, kai būsime vieningi, pasitikėsime vieni kitais – mūsų Laisvei ir Nepriklausomybei niekas nedrįs grasinti.

 Todėl, šalies Prezidentės teigimu, mokyklos auklėtinių pasirinktas kelias yra sunkus ir atsakingas. Nuo šiol visus savo gabumus, laiką ir energiją kadetai privalės skirti visos šalies žmonių saugumui ir bendrystei stiprinti.

 Prezidentė jauniesiems kadetams palinkėjo visada tikėti savuoju pašaukimu, būti pavyzdžiu kitiems, skatinti pilietiškumą, meilę ir ištikimybę savo Tėvynei.

 1994 m. kaip Jaunojo kario būrelis visuomeniniais pagrindais įkurta mokykla nuo 2012 m. tapo bendrojo ugdymo mokykla. Čia vykdomos pagrindinio, vidurinio ir neformaliojo ugdymo, kartu su teisės ir karybos pagrindų mokymu, programos. Mokyklos veikla grindžiama sausumos kadetų ugdymo sistema. Šiuo metu mokykloje mokosi 285 mokiniai.

 Prezidentės spaudos tarnyba

Naujienos iš interneto