Trakai sulauks dar mažesnės nei planuota šilumos kainos

Trakų rajono savivaldybė jau informavo gyventojus apie mažėjančią šilumos kainą ir pasidžiaugė, jog ją pavyko sumažinti iki 28,55 ct/kWh. UAB „Prienų energija“ vadovas Vaidas Povilėnas gali Trakų rajono gyventojus nudžiuginti dar labiau: „Mes perskaičiavome kainas ir lapkričio mėnesį gyventojams šiluma kainuos dar šiek tiek mažiau – 28,33 ct/kWh“.

Pasak įmonės vadovo, šis kainos mažėjimas yra tvarus, todėl, jeigu nebus didelio kuro kainų šuolio, šilumos kaina ir toliau turėtų tolygiai mažėti. Pateiktame grafike Trakų rajono gyventojai gali palygint kainas Akmenės rajone, kur „E energija“ grupės įmonė investuoja į šilumos ūkio renovavimą jau daugiau nei dešimtmetį. Panašus biokuro katilinės projektas, turėjęs didžiausią įtaką kainos mažėjimui Akmenėje, buvo užbaigtas porą metų anksčiau nei šiuo metu vykstantis Lentvaryje.

Grafike taip pat pateiktos Ukmergės savivaldybėje patvirtintos šilumos kainos. Ukmergės rajono savivaldybė sutartį su privačiu operatoriumi nutraukė 2010 metų pradžioje, tačiau šilumos kainą Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nustatė tik šiam šildymo sezonui, iki to laiko gyventojai mokėjo savivaldybės valdomai įmonei „Ukmergės šiluma“ dar didesnę kainą nei nustatytoji.

Akivaizdu – šilumos kaina labiausiai priklauso ne nuo šilumos ūkio valdymo formos, bet nuo to, kaip savivaldybės ir šilumos gamybos ir tiekimo įmonės sugeba išmintingai ir laiku investuoti į tvarų šilumos ūkio pertvarkymą, įtakojantį kainos mažėjimą gyventojams.

lentele

UAB „Prienų energija“

Naujienos iš interneto