„Laisvalaikio akademija“

DSC01075
Afrikietiškų būgnelių dirbtuvės

Daug jaunimo po pamokų ar studijų leidžia laiką gatvėse, bromose arba prie televizoriaus ekrano ir kompiuterio. Tačiau šiemet Lentvario jaunimėlis dalyvavo projekto „Laisvalaikio akademija“ menų laboratorijose. Pagrindiniu projekto „Laisvalaikio akademija“ atsiradimo postūmiu yra nepakankamas miesto jaunimo užimtumas, pasyvus laisvalaikio praleidimo būdas. Projekto dalyviai buvo kviečiami atrasti pasaulį, kuriame yra kur kas daugiau įdomių užsiėmimų. „Laisvalaikio akademija“ siūlė aktyvų laisvalaikį, kurio metu jauni žmonės įgytų naujų gebėjimų bei juos tobulintų, bendrautų su įdomiais žmonėmis.

Laisvalaikio akademijos užsiėmimai vyko Lentvario parapijos namuose, juose dalyvavo 12-17 metų amžiaus 43 dalyviai, kurie susipažino su teatrinio bei šiuolaikinio šokio menais. Jie bendravo su puikiais laboratorijų vadovais, savo srities profesionalais. Šiuolaikinio šokio laboratorijos vadove Jekaterina Daineko – choreografė, aktorė-šokėja, šiuolaikinio šokio laboratorijos „Baltas vėjas“ vadovė. Dirba Lietuvoje, Jekaterinburge bei kitur. Sukūrė daugelio pastatymų choreografiją. Nuo 2011 m. Jekaterina dirba šiuolaikinio šokio mokytoja (moko šiuolaikinio šokio technikos ir improvizacijos) Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Teatrinio meno laboratorijai vadovavo Mantas Cegelskas – aktorius, vaidinantis Nacionalinio Kauno dramos teatro spektakliuose, Lietuvos filmuose, savo patirtimi dalinasi seminaruose, nuo 2013 m. yra Trakų kultūros rūmų režisierius, renginių organizatorius bei vedėjas. Laboratorijų vadovai nuoširdžiai dalinosi savo žiniomis, patirtimi, gyvenimiška išmintimi. Jauni dalyviai džiaugėsi susitikimasis su Jekaterina ir Mantu, kurių metu vyko betarpiški pokalbiai, gebėjimų tobulinimas bei dalinimasis ne tik žiniomis, bet ir gera, pozityvia nuotaika, vyraujančia Laisvalaikio akademijos metu.

Baigiamajame projekto renginyje „Laisvalaikis kitaip – gatvės ritmu“ akademijos dalyviai gavo pažymėjimus apie dalyvavimą menų laboratorijose. Taip pat šventėje koncertavo daug jaunimo, kuris leidžia laisvalaikį kitaip – turiningai, aktyviai, įdomiai. Jaunieji lentvariečiai pamatė Vilniaus šiuolaikinio šokio grupę „Legenda“, Trakų šokių grupę „YZY“, Lentvario globos namų šokių grupę „Kalifornija“ bei grupę „M2“, klausėsi Vytauto Glinevičiaus, Karolinos Dausinaitės, Eugenijos Snitkovos ir Stylianos atliekamų dainų, Artūro Youngster repavimo bei kitų atlikėjų. Kūrybinėse dirbtuvėse jaunimas mokėsi mušti afrikietiškais būgneliais, vandens piešimo, šoko afrikietiškus šokius. Šventę užbaigė puiki jauna grupė „Alive Way“, kuri visus sužavėjo savo profesionaliu grojimu bei vokalu.

Projekto rengėjai – Trakų r. kultūros rūmų Lentvario padalinys, Lentvario miesto bendruomenė nuoširdžiai dėkoja už paramą Trakų rajono savivaldybei, PC „Norfa“, už aktyvų bendradarbiavimą Sveikatos mokymų centrui, Trakų r. jaunimo turizmo ir laisvalaikio centrui, Lentvario jaunimo centrui.

 

Viktorija Šamatovičienė,

Projekto „Laisvalaikio akademija“ vadovė

Autorės nuotr.

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

PR

Turiningas, kokybiškas ir efektyvus laisvalaikio praleidimas augantiems ir vertybes bei įpročius formuojantiems žmonėms yra be galo svarbus ir reikalingas. Laisvo laiko leidimas prie kompiuterio, gatvėse ar prie televizoriaus ekrano, deja, bet vaikams nieko naudingo neduoda: jie nejuda, yra tingūs, dažnai susierzinę, pervargę, nenori mokytis, klausytis, nemoka bendrauti su aplinkiniais. Šis projektas, tai ne tik vertingas laiko praleidimo būdas po pamokų, tai žinios, bendravimas, nauji žmonės, kitoks požiūris į meną, mokslą ir visa, kas supa mus šiandien.

Naujienos iš interneto