Kas dažniausiai nutinka televizoriams?

Nors visai neseniai tekdavo išgirsti nuomonių, neva televizorių iš namų vis dažniau išstumia kompiuteriai ir interneto teikiamos technologijų naujovės, praktika rodo, jog tai nepasitvirtino. Televizorių gamintojai nesnaudžia ir savo gaminius tobulina labai kokybiškai ir išmaniai. Kokio tik nori dydžio ekranas, puiki raiška, galimybė prasukti reklamas ar atsisukti, kad ir prieš kelias dienas rodytą filmą ar laidą ir daug kitokių privalumų siūlantys šiuolaikinių televizorių gamintojai ir televizijos transliuotojai tikina, jog šio prietaiso iš namų ar darbo vietos kiti technologiniai sprendimai, tikėtina, neišstums net ir po daugelio metų. Visgi, kad ir kokie kokybiški bebūtų šiandieniniai televizoriai, jie, kaip taisyklė, pačiu netinkamiausiu laiku, ima ir sugenda. Pasižiūrėkim, kokius dažniausiai pasitaikančius gedimus įvardija šių prietaisų meistrai. 

Remontuoti televizorių ar keisti nauju?

Teisingą atsakymą į šį klausimą lemia daug faktorių. Jeigu jums televizorius tarnauja daugiau nei 10 metų, tuomet didelė tikimybė, jog jis neturi daugelio tų funkcijų, kurias gali pasiūlyti naujausi modeliai. Jeigu tokio amžiaus televizorius turi rimtą gedimą, tuomet jį pakeisti nauju, tikriausiai, bus racionalus sprendimas. Jeigu gedimas nedidelis ir jums nėra taip aktualu visos naujausios televizorių funkcijos, tuomet neabejotinai rinkitės remontą. Televizorių remontas Kaune, Vilniuje ar kitame didesniame mieste suteikia galimybę rasti išties profesionalius meistrus, kurie iš karto įvertins gedimą ir įvardins remonto kainą. Atminkite vieną – jei televizoriaus remontas siekia 50 % jo kainos, tuomet naujo prietaiso pirkimas bus protinga išeitis. 

Šiuolaikiniai televizoriai genda gana retai, kaip rodo praktika. Visgi, kartais nutinka tokia bėda. Kaip žinia, daug funkcijų turintys plačiaekraniai televizoriai kainuoja tikrai nepigiai, tad vargu ar jų gedimai pasieks tą jų 50 % kainą. Taigi, remontas tokiu atveju, neabejotinai, bus protingiausias sprendimas. 

Galiausiai, jeigu esate tvaraus vartojimo šalininkai, klausimas remontuoti ar pirkti, net neturėtų kilti. Žinoma – remontuoti. 

Dažniausiai pasitaikantys televizorių gedimai

Išvardinti visus įmanomus televizorių gedimus tikriausiai būtų sunkoka net profesionaliems meistrams. Todėl mes pabandysime paminėti dažniausiai pasitaikančias televizorių nelaimes

Televizoriaus vaizdo patamsėjimas

Tai dažniausiai pasitaikantis apšvietimo lempučių gedimas. Kartais vaizdo gali visai nebūti, kartais patamsėja viena ekrano pusė, pasitaiko, jog ekrane atsiranda monetos dydžio patamsėjimai. Tokiais atvejais specialistas ardo televizorių iki ekrano, kruopščiai nuimama ekrano stiklą ir kitus sluoksnius. Atliekama apšvietimo sistemos diagnostika ir keičiamos LED lempos arba apšvietimo juostos. Galite būti ramūs, jog namuose televizorius vėl rodys puikiai, nes po remonto paprastai atliekami testavimo darbai. Vadinasi meistrai atiduoda televizorių tik tuomet, kai patys įsitikina, jog jis po remonto puikiai veikia. 

Televizoriaus ekrano mirgėjimas

Mirgėjimas gali būti labai įvairus: vertikalios ar horizontalios linijos, bendras ekrano mirgėjimas ir kitokie reiškiniai. Jeigu matomos horizontalios ar vertikalios linijos gedimai dažniausiai būna susiję su ekrano problemomis. Tuo tarpu ekrano mirgėjimas gali reikšti, jog tai yra blogo signalo padariniai. Dažniausiai prasta antena ar netinkamai veikiantis TV imtuvas gali būti problemos kaltininkas. Jei po dienos niekas nesikeičia, tuomet galima kreiptis pagalbos pas meistrus. Bet kokiu atveju, pirma patikrinkite anteną ir imtuvo jungtis.

Televizoriaus detalių lūžiai

Televizorius gali sugesti ir dėl kažkokios detalės lūžių. Viskas priklauso nuo to, kokia detalė sulūžo. Todėl remontas gali užtrukti nuo 2 iki 15 dienų. Dažnai būna taip, jog detales reikia užsakyti  iš pačių prietaiso gamintojų. Dėl to jaudintis nereikia. Atvirkščiai, tai užtikrina, jog televizoriui bus pakeistos kokybiškos ir patikimos detalės. 

Taigi, paminėjome tik pačius dažniausius televizorių gedimus. Jų gali būti be galo įvairių: ekrano išblukimas, ekrano įskilimai ar įbrėžimai, TV pultelių gedimai ir kita. 

 

PR

Naujienos iš interneto