2024 metų sausio 8 – 14 dienomis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje buvo gauta 113 pranešimų apie įvairius teisės pažeidimus. Iš jų 7 pranešimai dėl galimo smurto artimoje aplinkoje, tačiau ne visos informacijos pasitvirtino. Pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje ir, atlikus SAA pavojaus rizikos vertinimą, išduotas vienas orderis. Atvykus į įvykio vietą, ir nustačius, kad pranešimai dėl smurto nepasitvirtino, 4 atvejais Smurto orderiai neišduoti.

Vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal LR BK 294 str. (savavadžiavimas).

Du ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl sukčiavimo atvejų (LR BK 182 str. ).

Sausio 15 d. 02 val. 06 min. Trakų rajono sav. Lentvaryje, vyras (gim. 1992 m.), sumušė savo sutuoktinę (gim. 1992 m.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d. (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Sausio 10 d. Vilniaus apsk. VPK Trakų r. PK gauta Lietuvos banko Grynųjų pinigų departamento Ekspertizės ir techninio skyriaus specialisto išvada, kad 2023-12-26 parduotuvėje, esančioje adresu Geležinkelio g., Lentvaris, Trakų r., inkasuotas 50 eurų nominalo suklastotas banknotas, kurio serijos numeris FG9252070821. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 213 str.

Sausio 10 d. gautas pranešimas, kad pilietė į savo darbinį el. paštą neretai gauna prastai išverstus, įmonėje dirbančių kolegų vardais prisidedančių asmenų laiškus. Laiškų tikslas – pasisavinti svetimą turtą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d. (Sukčiavimas).

Sausio 10 d. Trakų r., Lentvaryje, Kęstučio g. automobilio, vairuojamo vyro (gim. 1992 m.) salone tarp vairuotojo ir priekinės keleivio sėdynės esančioje daiktadežėje rastas stiklainis su viduje vienu permatomu, plastikiniu, užspaudžiamu maišeliu, kurio viduje galimai augalinės kilmės narkotinės medžiagos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d.

Sausio 10 d. gautas Valstybinės mokesčių inspekcijos prie LR Finansų ministerijos pranešimas, kad vyras, 2023-02-20 nutarimu kurio automobiliui taikytas laikinas nuosavybės teisės apribojimas ir 2023-08-24 Vilniaus regiono apylinkės teismo nuosprendžiu buvo konfiskuotas, iki nuosprendžio dėl turto konfiskavimo įvykdymo, sugadino konfiskuotą minėtą automobilį jį išardant ir iškomplektuojant. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 246 str. 1 d.

Sausio 10 d. nustatyta, kad soc. tinkle Facebook, vartotojas vyras (gim. 1995 m.), įvairiose pardavimų grupėse skelbia įrašus apie parduodamas kaitanamojo tabako cigaretes „Heets“, „Terea“. Susisiekus su vartotoju, buvo gauta informacija, kad galimas cigarečių siuntimas, blokas „Heets“ cigarečių kainuoja 45 eur.

Atliekamas aplinkybių patikslinimas dėl administracinio nusižengimo numatyto LR ANK 209 str. (Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką).

10 pranešimų gauta dėl Lentvaryje iš parduotuvės „Norfa“ įvykdytų smulkių vagysčių.

Šaltinis: Vilniaus apsk. VPK Trakų r. PK

Naujienos iš interneto