Svečiuose – Lentvario „Versmės“ gimnazijos mažieji skaitytojai

Trakų r. Lentvario ,,Versmės‘‘ gimnazijos priešmokyklinė vaikų ugdymo grupė su pedagogėmis Olga Matusevič ir Liudmila Stasiulevič lankėsi Lentvario bibliotekoje.

Priešmokyklinukai apžiūrėjo biblioteką, vartė knygeles – labai labai dideles ir labai mažas, kurios tilpo į jų delniuką. Taip pat susipažino su bibliotekoje esančiais vaikiškais žurnaliukais. Čia juos pakerėjo knygų gausa ir įvairovė. Vaikai sužinojo, kad kiekviena knygelė turi savo vietą. Jas galima palyginti net su mūsų gyvenimu: turi savo namus ir gatves, knygos dedamos lentynoje pagal autorius ir abėcėlės tvarką. Mažieji taip pat buvo supažindinti su rusiškomis ir netgi ukrainietiškomis knygelėmis, esančiomis bibliotekoje. Iš keleto knygelių svečiai išsirinko vieną žinomą pasaką „Pagrandukas“, kurią bibliotekininkė skaitė jų gimtąja kalba, o jie užbaigdavo mintį, ką Pagrandukas sutiko riedėdamas miške.

Ekskursijos metu vaikai buvo supažindinti su bibliotekos taisyklėmis, kaip jie gali tapti skaitytojais, pasiskolinti ir grąžinti knygeles, pasinaudojant net savitarnos įrenginiu-kompiuteriu.

Padedant bibliotekininkei jie susipažino ir su kitomis bibliotekos erdvėmis. Ypač buvo įdomus Lentvario miesto žemėlapis su QR kodais, kuriame jie pamatė ir surado savo mokyklą, bažnyčią, biblioteką ir kitus objektus. Keliaudami toliau vaikai susipažino ir su kitomis bibliotekos erdvėmis ir jas išbandė. Ypač buvo įdomu, kad bibliotekoje galima pažaisti stalo tenisą, futbolą ir kitus stalo žaidimus bei išbandyti 3D akinius.

Jau daug metų Lentvario miesto biblioteka džiaugiasi bendradarbiaudama su ikimokyklinėmis įstaigomis, su mažaisiais savo bičiuliais. Turėjome kartu ne vieną įdomų ir prasmingą renginį, pristatėme ne tik naują biblioteką ir jos erdves, bet ir naujausias veiklas, projektus.

Lentvario miesto biblioteka yra moderni, atvira, tolerantiška ir bendruomeniška įstaiga, suteikianti įvairias paslaugas visiems savo lankytojams. Vaikučiams labai patiko čia apsilankyti ir jie pažadėjo sugrįžti jau su tėveliais.

Rūta MINKEVIČIENĖ, Lentvaris

Naujienos iš interneto