Klevų alėja, ISSN 2424-5429

Sekmadienis su muzika: Bernadeta Mikelinskienė klausytojams pristatė naują dainą

hdrpl

Visą savo gyvenimą muzikai paskyrusi dainininkė ir dainų autorė Bernadeta Mikelinskienė klausytojams pristatė naują dainą apie tikrąsias gyvenimo vertybes – meilę ir viltį – ir atvirai papasakojo apie ilgą kelią muzikos pasaulyje, kūrybos procesus ir ateities planus.

Muzika – neatskiriama asmenybės dalis

Bernadeta Mikelinskienė nuo pat vaikystės ne tik žavėjosi muzika, bet ir tarsi negalėjo be jos gyventi. Dainininkės artimieji pasakoja istorijas, kad ji pirmiau išmoko niūniuoti, o tik vėliau kalbėti. O potraukis rengti pasirodymus atsiskleidė dar ankstyvoje vaikystėje.

„Troškau dainuoti, rengdavau pasirodymus tėvams, jų draugams ir kitiems į namus užsukdavusiems svečiams. Muzikos mokytis pradėjau kiek vėliau. Darželyje buvo pastebėtas mano polinkis dainuoti, tėvams buvo pasiūlyta nuvesti mane į muzikos mokyklą. Na, o ten prasidėjo mano, kaip atlikėjos, kelias“, – pasakoja dainų autorė Bernadeta.

Atlikėja baigė muzikos konservatoriją, įgijo muzikos bakalauro, o vėliau – magistro laipsnį. Vėliau Bernadeta ketverius metus dirbo Šiaulių valstybiniame kameriniame chore „Polifonija“, mokė vaikus vokalo ir muzikos subtilybių. Tačiau savo dainų atlikimas įvairiuose renginiuose ir šventėse leidžia išlaisvinti kūrybą, artimiau bendrauti su klausytojais, nes atlikėjai ne tik norisi atlikti savo pasirodymą, bet ir gauti atgalinį ryšį, bendrauti su savo klausytojais.

Klausytojams dovanoja savo kūrybos dainą

Kūryba Bernadetą, kaip ir muzika, lydėjo visą gyvenimą. Tačiau iki šiol plačiai klausytojų auditorijai savo kūrybos dainos Bernadeta nebuvo pristačiusi.

„Kūryba mane lydi visada, dažnai užsirašau kilusias mintis, galimus dainų žodžius. Supratau, kad žmonėms patinka mano dainos, jų atlikimas. Taip galiausiai ir kilo įkvėpimas sukurti autorinį kūrinį. Tai tarsi dovana tiems, kurie klauso mano dainų“, – atskleidžia dainininkė.

Naujausia Bernadetos daina „Taip ilgai“ yra kūrinys apie meilę ir viltį. Tiek melodiją, tiek žodžius šiai dainai sukūrė pati dainininkė. Bernadeta sako norėjusi įkvėpti visus atkreipti dėmesį į svarbiausias gyvenimo vertybes, siekti meilės, neprarasti vilties. Juk artumo, supratimo ir tvirto peties reikia mums visiems.

Ir jaunam ir vyresnio amžiaus žmogui yra svarbu rasti savo tikrąją meilę su kuriuo nueitų net į pasaulio kraštą. Bet meilė visus aplanko skirtingai. Vieniems tas ieškojimo kelias lengvas ir meilė aplanko dar mokykloje bei tęsiasi visą gyvenimą. O kitiems tenka paieškoti ilgiau ir susidurti su išbandymais. Kartais žmogus nusivilia meile ir įtikina save, kad jam jos nebereikia, tačiau pats nesuprasdamas vis tiek ieško meilės ir nenurimsta tol, kol jos nesuranda savo gyvenime“, – sako dainos autorė.

Būtent savo naująja daina Bernadeta ir nori atkreipti dėmesį, kad meilė nėra tik banalus žodis. Tai vienas svarbiausių gyvenimo aspektų, iš kurio gimsta gražiausi dalykai. Dainos kūrimo procesas dainininkei labai patiko. Nors melodiją ir žodžius pavyko sukurti gana greitai, nes įkvėpimas aplankė netikėtai. Tačiau iki kol kūrinys pasiekia klausytojų ausis, tenka įdėti nemažai darbo. Bernadetos namuose nebūna dienų be muzikos, nes ji yra tapusi neatsiejama atlikėjos visumos dalimi. Būtent todėl ateityje atlikėja tikisi į pasaulį paleisti ir daugiau savo kūrybos dainų, kad būtų galima stebinti įvairiapusišku repertuaru.

Pasiklausyti dainą galite čia: https://youtu.be/cudxG3D1KMA