Vyriausybei rūpi regioninės žiniasklaidos problemos

IMG_7615

Vasario 20 d., pirmadienį, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su regioninės žiniasklaidos atstovais.

„Dabartinė Vyriausybė nori matyti ne tik didžiąsias žiniask­laidos priemones. Mums svarbu išgirsti tai, kas neramina ir regionų atstovus. Kurdami dia­logą galime gerinti tarpusavio komunikaciją – dalytis informacija, kelti aktualius klausimus. Su vienomis problemomis susiduria nacionalinė žiniasklaida, su kitomis – regioninė. Tad šiandien turime puikią progą diskutuoti apie tai, kas yra svarbu ir nedidelio krašto bendruomenėms“, – susitikimo naudą pažymėjo premjeras.
Premjeras išklausė regioninės žiniasklaidos atstovų keliamas problemas ir jų teikiamus pasiūlymus, kaip valdžia galėtų padėti spręsti iškilusius iššūkius. Beveik visų regionų spaudos, televizijos ir radijo redakcijos susiduria su finansiniais sunkumais. Vyriausybei buvo siūloma skaidrinti viešųjų konkursų skelbimo tvarką, kad vietinė žiniasklaida turėtų galimybę dalyvauti konkursuose ir įsisavinti valdžios skirtas lėšas. Taip pat buvo kritikuojama Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo bei Lietuvos kultūros tarybos konkursų nuostatų sistema, siūlomi pakeitimai.
Susitikimo pabaigoje regioninės žiniasklaidos atstovai išreiškė viltį, kad ši diskusija nebus tik žodžiai, o pateikti pasiūlymai lems realius valdžios veiksmus.

„Trakų žemės“ informacija
Artūro Staponkaus nuotr.

Naujienos iš interneto