Bibliotekų metai parodė, kad Lietuva – skaitanti šalis

crop_510x410_d1_dsc_3875

Antradienį, gruodžio 13 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje dalyvavo Bibliotekų metų užbaigimo ceremonijoje. Renginyje, į kurį susirinko šalies bibliotekų vadovai, bibliotekininkai ir valstybinių institucijų vadovai, Prezidentė įteikė padėkos raštus ir aplankė naujai įkurtą Vaikų literatūros skyrių.

Pasak Prezidentės, Bibliotekų metai – tai papildomo dėmesio knygoms ir pagarbos bibliotekininkų darbui metai. Mūsų bibliotekos yra ne tik kultūros židiniai, bet ir bendruomenių namai, susitikimų, pagalbos ir atramos vieta. Kad ir kokiu sparčiu tempu gyventume, kad ir kokia virtuali erdvė atsivertų, knyga mūsų gyvenime visada išliks svarbi. Prezidentė padėkojo bibliotekininkams už tai, kad jie myli ir knygas, ir kiekvieną pas juos ateinantį žmogų.

Šalies vadovės globojamų Bibliotekų metų renginiai suvienijo Lietuvos knygų mylėtojus. Iki pat 2016-ųjų pabaigos šalies bibliotekos kvietė į įvairius susitikimus, daug dėmesio buvo skirta bendruomenę telkiančiai veiklai – protų mūšiams, knygų dalyboms, edukaciniams užsiėmimams. Šalies bibliotekose vykusi akcija „Vasara su knyga“ sutelkė dešimtis tūkstančių Lietuvos žmonių – vyko daugiau kaip 1300 įvairių renginių, knygų pristatymų, diskusijų.

Prezidentės dėmesys skaitančiai Lietuvai tęsiasi nuo pat pirmosios kadencijos. Prieš 6 metus šalies vadovės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ tapo visuotiniu judėjimu, sutelkiančiu knygų skaitytojus visoje Lietuvoje. Per pirmuosius penkerius akcijos „Knygų Kalėdos“ metus šalies bibliotekoms padovanota per 172 tūkst. knygų.

Prezidentės spaudos tarnybos informacija

Naujienos iš interneto