Trakų rajono klestėjimui reikalingas veržlumas ir žmogiškumas

Antanas Guoga
Antanas Guoga

Trakų rajonas man – kaip gimtasis. Myliu šį kraštą, jo gamtą, atvirus ir darbščius regiono žmones. Todėl esu neabejingas, kas dirba tam, kad Trakai būtų klestintis regionas.  

Vos pusę metų Trakų rajono savivaldybei vadovaujanti Edita Rudelienė jau sugebėjo įrodyti, kad istorinė Lietuvos sostinė yra pajėgi konkuruoti su stipriomis šalies savivaldybėmis. Šiandien Edita yra laikoma viena perspektyviausių rajono vadovių. Nuoširdžiai dirbant galima greitai inicijuoti pokyčius.

Jauna, bet ne naujokė

Edita savo energiją ir iniciatyvą pademonstravo ilgą laiką gindama Trakų rajono jaunimo interesus, įgyvendindama iniciatyvas Trakų krašto vietos veiklos grupėje, nuo 2010-ųjų m. keldama skaudžius klausimus rajono Taryboje. Ji ima „jautį už ragų“ – nebijo dirbti, nesigriaužia dėl laikinų nesėkmių ir kaskart stengiasi vis labiau. Dviejų paauglių mama nežino žodžio „paskui“. Sėkmingai auganti Liberalų sąjūdžio komanda suteikė Editai ,,Veikliausios politikės dirbančios savivaldybės pozicijoje‘‘ nominaciją.

Ne paslaptis – Lietuvoje vis dar gajūs stereotipai ir jaunam žmogui vos pradėjus dirbti skubama prikaišioti: „Tavęs laukia dideli sunkumai“, „Tu net nežinai, kur įsivėlei“. Todėl nepaprastai džiaugiuosi, kad skeptikams per trumpą laiką buvo atsakyta darbais, o ne žodžiais. Esminiai principai, kurie jaunai ir veržliai vadovei garantuoja sėkmę – darbas komandoje ir žmogiškumas bet kuriame žingsnyje.

Dėmesys – ne tik centrui

Vertinu tai, jog, naujoji Merė atsigręžė ne tik į pilies papėdes. Rajono vadovo pareigose pradėjus dirbti E. Rudelienei, pagaliau pabaigta didžioji dalis investicinių projektų – Lentvario trijų gatvių rekonstrukcija, daugiafunkciniame centre Rykantuose jau organizuojamos veiklos gyventojams, duris atvėrė Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centras, vasario mėnesio viduryje šeimas pasveikins naujos darželio grupės Lentvario Motiejaus Šimelionio darželyje. Išjudinti sustabdyti Rūdiškių kultūros rūmų statybos darbai, pakoregavus projektą, tęsiami darbai Dusmenų daugiafunkciniame centre, kurie bus baigti jau šių metų vasarą. Pritrauktos naujos milijoninės investicijos iš ES fondų Lentvariui bei Rūdiškėms, kurios pakeis šiuo miestus ir pagerins gyventojų gyvenimo kokybę.

Tiesa, aktyvios politikės dėmesys ne tik rajono centrui yra nuoseklus. Editos iniciatyva įsteigtas „Lentvario jaunimo centras“ šiandien skaičiuoja aštuntuosius gyvavimo metus, jo veikla pristatoma kitiems rajono miestams ir miesteliams. Sėkmingai įgyvendinti projektai kaimo žmonių labui liko iki šiol – vaikų žaidimų aikštelės, remontuotos mokyklos, darželiai, bendruomenių namai.

Gerų žinių sulaukė didesnio saugumo rajone siekę gyventojai – Trakuose, Rūdiškėse, Lentvaryje įrengta vaizdo stebėjimo sistema. Pajudėjo ledai pertvarkant sporto infrastruktūrą. Su sporto verslu dirbau ne vienerius metus ir žinau, kad regioniniai ir nacionaliniai sporto renginiai gali užtikrinti naujus turizmo srautus.

Kūrybiškiems trakiškiams, amatininkams, naujas galimybes atvers ką tik duris atvėręs naujasis Trakų tradicinių amatų centras bei Trakų turizmo informacijos centras. Savo svečius būtinai čia kviesiu apsilankyti.

Reikia tęsti pradėtus darbus

Esu įsitikinęs, jog politikas privalo kasdien bendrauti su žmonėmis, jausti tikrąjį rajono pulsą. Todėl nepaprastai džiaugiuosi, jog Edita lankosi rajono miestuose, miesteliuose ir kaimuose tiesiogiai kalbasi su gyventojais, žmonės gali tiesiogiai išsakyti savo problemas. Be gyvo kalbėjimosi nebūtų pajudėjęs ir namų renovacijos procesas, kuris, mano nuomone, yra pagrindinis kelias žmonėms susimažinti išlaidas energijos kaštams.

Naujoji merė sugebėjo užvesti variklį, kuris puikiai veikia. Su E. Rudelienės ir tinkamos komandos pagalba Trakų rajonas gali tapti labai patraukliu kraštu. Tokiu, kuriame patogu gyventi šeimoms su vaikais, kuriame pasilieka gyventi vietos jaunimas, kuriami nauji verslai, uždirbamos didesnės pensijos, pristatomos naujos kultūrinės ir sporto iniciatyvos.

Kviečiu Jus, Trakų regiono gyventojai, palaikyti veržlumą ir pokyčius rajone kovo 1 d. balsuojant už Editą Rudelienę ir Liberalų Sąjūdžio komandą.

Antanas Guoga, Europos Parlamento narys

liberalu sajudis

Sąrašo Nr. 26

 

Politinė reklama. Bus apmokėta iš LR Liberalų sąjūdžio rinkimų kampanijos sąskaitos. Užs. Nr. 144

Naujienos iš interneto